piektdiena, 2010. gada 14. maijs

Kas ir Geocaching?

Geocaching Latvijā, sāk palikt aizvien populārāks. Geocaching savā ziņā ir orjentēšanās spēle, kurā var izmantot GPS, lai vieglak būtu atrast visus objektus. Spelē notiek ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Un arī objektus var meklēt netikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Par katru atrasto objektu, Jūs iegūstiet vienu punktu. katrs objekts ir novertēts, ar grūtības pakapi un augstumu, kādā šis objekts atrodās. Geocaching ir interesanta orjentēšanās spēlē, jo to var darīt jebkurā laikā.

Spelē vari netikai meklēt objektus, bet izveidot arī pats savus. Tādā veidā iegūstot izveidoto objektu punktus.

Kad objekts ir atrasts, tad jāmeklē kastīte, kurā parasti ir kaut kādas lietas un blociņš. Blociņā ir janorāda Jūsu niks, ar kuru esaiet reģistrējušies geocaching mājaslapā, norādot datumu, kurā objekts ir atrasts. No kastītes variet paņemt kādu lietu un vietā ielikt ko citu. Objekta izveidotājiem vienmēr jārūpējās par to, lai kastitē kaut kas būtu.

Interesants objekts ir zem jaunā dienvidu tilta. Sanāk līst zem paša tilta cauri kādām 10 trubām. Pašā tilta galā (iekšā tiltā), atrodās kastīte ar mantām un blociņu, kurā japierakstās. Vieglāgs geocaching objekts atrodās Mežciemā, suņu dresētavā. Tur jāatrod konteiners un vienā no konteinera caurumiem ir paslēpta kastīte. Lai vieglāk būtu atrast šos objektus, drosi var izmantot geocaching gps. Lai atrastu citus objektus var izmantot geocaching map jeb google karti, kurā šie objekti ir atzīmēti. Lai vieglāk būtu meklēt šos objektus, tad google kartē var ierakstīt kādu pilsētu, kurā vēlētos meklēt šos geocaching objektus.

Veiksmi geocaching spelē! Reģistrēties var geocaching.com

1 komentārs:

  1. Interesants blogs par šo tēmu
    http://emilykernot.blogspot.com/

    AtbildētDzēst