ceturtdiena, 2010. gada 22. aprīlis

Digitālā televīzija

Nezinu kā citiem, taču manas domas par digitālo televīziju ir pavisam negatīvas. Ja viņi vēl būtu atstājuši mpg2 un nebūtu pārgājuši uz mpg4 formātu, tad no tās digitālās televīzijas būtu vēl kāda jēga. Ar mpg4 formātu, iegūst tikai viņi, taču ne klienti. Bildes kvalitāte ir tāda pati kā parastai televīzijai. Un to dekoderi ko viņi cenšās iesmērēt arī neko īpaši labs nav. Man jau bija digitālā televīzija pirms viņa tika ieviesta. Bija nopirkts dekoderis ar mpg2 atbalstu. Bilde bija labāka kā parastai televīzijai un skaņa arī. Taču tagad uzskatu, ka no digitālās televīzijas nav jēga. Kā arī ar iepriekšējo dekoderi es nevaru skatīties digitālo televīziju, jo taja laikā bija mpg2 formāts un mans dekoderis nesaprot mpg4 formātu. Un pietam tādi dekoderi tika iegādāti pavisam divi, kurus nācās izmest miskastē.
Es dekoderiem saku lielu nē un savā ziņā arī digitālai televīzijai. Es labāk nopērku iespraužamu pārveidotāju datorā un skatos savus piecus kanālus. Un tas prieks man izmaksā zem 20 Ls, un ja pasūta no ārzemēm tad ap 10 Ls. Kā zināms, ja ir moderns televizors, tad datoru pieslēdzot pie televizora, caur datoru var palaist attēlu uz televizoru, tādā veidā aizstājot tizlos dekoderus. Un šie datorā iespraužamie USB aparāti ir gan ar mpg2, gan mpg4 atbalstu. tas nozīmē, ka nākotnē problēmām nevajadzētu būt ar digitālo televīziju, ja šie atkal izdomā pāriet uz mpg2 formātu. Taču ļoti apšaubu, jo tas priekš viņiem nav izdevīgi, jo mpg2 formātā viņi var parādīt mazāk kanālu un, tad viņiem atkal sākās problēmas. Īsāk sakot nauda valda pār pasauli un neviens neko nedara prieka pēc. Iesmērējot dekoderus, viņi atkal uz to uzvārās. Daudziem mājās ir vairāk kā viens televizors, un pie viena dekodera pieslēdzot vairākus televizorus, vienlaicīgi var skatīties tikai vienu kanālu, tādēļ ir nepieciešams iegādāties katram televizoram savu dekoderi.

Digitālai televīzijai ir jēga, ja kvalitāte ir acīmredzama, taču šajā gadījumā, kas patreiz tiek rādīts ir galīgi garām. Būtu vairāk domājuši par kvalitāti un mazāk par peļņu. It kā skaitas ciparu televīzija, taču manuprāt, attēlam nav pilnībā nekāda atškirība no iepriekš piedāvātās analogās televīzijas.

Baltcom digitalā televīzija ir nedaudz sakarigāka. Nav nekādu dekoderu, ir vads un tas arī viss, un vēl tiek piedāvats tajā cenā internets un telefons. Vēl kā alternatīvu var minēt interneta televīziju. Šo televīziju piedavā baltcom, Lattelecom un vairums interneta provaideri. Satelīta televīzijai arī nav nevainas. Satelīta televīzija ir diezgan laba, taču man nepatīk, ka jākarina kaut kur tas lielais šķīvis, kas bojā visu mājas fasādi. Tas varētu būt viens no mīnusiem satelita televīzijai, tacu tā vispārīgi satelīta televīzija ir diezgan sakarīga.

Vienīgais ar ko vinnē dekoderi, ir tas, ka Latvijas kanāli, digitālās televīzijas formatā ir bezmaksas. Lai redzētu citus kanālus, nākās maksāt abonēšanas maksu. Ceru ka nākotnē uzlabos digitālās televīzijas kvalitāti bildes ziņā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru