otrdiena, 2010. gada 26. janvāris

Izmanto fm transmiteri un klausies mūziku

fm transmiters
Man bija problēma, ka mašīnā atradās parasts magnetafons, kuram lielākā ekstra bija kasete. It kā neesmu no tiem, kam baigi ir nepieciešama mūzika pavadot savu laiku braucot ar mašīnu. Taču dažreiz rodās vēlme pēc mūzikas. Tā kā radio nav mans favorīts un kasetes praktiski manā dzīvē neeksistē, tad nācās izvēlēties starp jaunu magnetafonu jeb kādu palīgierīci, kas varētu atskaņot mūziku. Tākā, nevienmēr klausos mūziku un mūziku braucot skan tikai fonā, tad vienozīmīgi izšķīros nepirkt jaunu magnetafonu, bet gan iegādāties papildus ierīci kuru sauc par fm transmiteri. Ar šīs mazās ierīces palīdzību, es varu klausīties mūziku, kādu vien vēlos.


Attēlā redzamo fm transmiteri es iegādājos par 4 Ls no ebay. Viņš darbojās uz divām mazajām baterijām, laikam apzīmēja ar AAA. Pie fm transmitera ir jāpievieno kāds mp3 playeris vai arī mobīlais telefons, ja tam ir atiecīgais spraudnis vai pāreja. Kad tas ir izdarīts, atliek noregulēt radio frekvenci, kurā skanēs Jūsu mp3 playeris. Tā kā mans fm transmiters nav no tiem dārgajiem, tam ir tikai četras frekvences. Praktiski trīs no tām nedarbojās, jo ir traucējumi, starpā skan citas radio stacijas. Tādēļ es izmantoju frekvenci 107.9. Kad uz fm transmitera ir uzlikta atiecīgā frekvence, arī uz radio atrodam to pašu frekvenci, taču ir iespējama nobīde. Manā gadījumā es uz radio esmu uzstadījis frekvenci 108.
Drošvien Jums interesē, kāda tad ir kvalitāte šādam fm transmiteram. Mani pilnībā kvalitāte apmierina. Grūti teikt, kam varētu šo kvalitāti pielīdzināt, taču man liekās, ka kvalitāte šim fm transmiteram ir tāda pati, kā klausoties kādu mp3 disku. Kvalitāte nedaudz ir arī atkarīgs no mp3 playera uzstādījumiem, es izmantoju IPod, un manā gadījumā basiem ir jābūt noņemtiem, savādāk basi sit cauri tumbām. Bet tas varbūt tādēļ, ka nav man nekāda stereo sistēma. Ka jau teicu, mūziku mašīnā klausos tikai fonā un arī nevienmēr.


fm transmiters

Es diezgan bieži kaut ko pasūtu no ebay un tur šiem transmiteriem ir diezgan lēta cena, tādēļ, ja kādam ir interese varu pasūtīt. Fm transmiters ir lētākais variants kā klausīties mūziku mašīnā, ja jau nav diezgan labs maģis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru