trešdiena, 2009. gada 23. decembris

Google Analytics skaitītājs

google analyticsGoogle Analytics ir labs veids kā sekot līdzi savai mājaslapai vai blogam. Ar Google Analytics var novērot, kas lietotājiem vairāk interesē iegriežoties Jūsu mājaslapā vai blogā. Tādā veidā ir iespējams izanalizēt par ko vairāk rakstīt, lai lietotājiem būtu interesantāk apmeklēt Jūsu mājaslapu vai blogu. Ar google analytics var aplūkot dažādu statistiku par Jūsu mājaslapu vai blogu. Manuprāt, ļoti interesanta statistika ir vidējais laiks, ko lietotāji pavada apmeklējot Jūsu mājaslapu vai blogu. Protams, ka varētu spriest šādi, ka jo vairāk informācijas ievietota kādā rakstā, jo lielāks būs vidējais apmēklējuma laiks. Taču nevienmēr tā ir! Tādēļ, ar google analytics apskatot katru rakstu atsevišķi var izanalizēt cik viņš ir nozīmīgs un vai nākotnē vajadzētu kaut ko līdzīgu rakstīt vai nē. Manuprāt, tieši tādēļ ir tāds nosaukums Google Analytics, lai izmantojot šo rīku, varētu veikt mājaslapas vai bloga analīzi un to pilnveidot.

Protams, svarīga informācija, ko var aplūkot ar google analystics ir Jūsu mājaslapas vai bloga unikālais apmeklējums. Šī informācija, manuprāt, interesē visiem mājaslapas vai bloga uzturētājiem. Vēl svarīgi ir uzzināt cik ir tādu lietotāju, kas Jūsu mājaslapu ir apmeklējuši vairākkārt.

Viss labākais ir tas, ka Google Analytics kodu, ko ievietojiet savā mājaslapā vai blogā, nav nekur redzams citiem apmeklētājiem. Tātad vizuāli tas nekādīgi netraucē.
Interesanta lieta ir tā, ka varat uzzināt no kurām valstīm nāk Jūsu mājaslapas vai bloga apmeklētāji. Kā arī ir iespējams uzzināt, no kuras pilsētas nāk apmeklējums.

Viens no labumiem ievietojot google analytics kodu savā mājaslapā vai blogā, ir tāds, ka google Jūsu mājaslapu vai blogu nedaudz ātrāk noindeksē, kā rezultātā, Jūsu mājaslapa vai blogs ātrāk parādās google meklētājā. Tas vairāk attiecās uz tām mājaslapām un blogiem, kas parādījušies interneta tīmeklī pavisam nesen.

Galvenās lietas, ko piedāvā Google Analytics:

Visits - kopējais apmeklējumu skaits

Absolute Unique Visitors - unikālie apmeklētāji jeb apmeklētāji ar dažādām ip adresēm

Pageviews - apskatīto lapu apmeklējuma skaits

Pages / Visits - vidēji vienas lapas apmeklējuma skaits

Bounce rate - apmeklētāju skaits, kas ierodas Jūsu mājaslapā un uzreiz no tās aiziet

Avg. time on site - vidējais laiks, ko pavada apmekletājs, kādā no lapām

New visits - jaunie apmeklētāji, kas parādās ar ip adresēm, kuras nav apmeklējušas Jūsu mājaslapu.

Keywords - ar kādiem atslēgas vārdiem Jūsu mājaslapa ir atrasta

Map overlay - parāda no kurām valstīm ir nācis majaslapas apmeklējums


Reģistrēties var šeit -> Google Analytics

Google Analytics lietošanas pamācība video formātā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru