otrdiena, 2009. gada 3. novembris

Digitālais fotoaparāts

Digitālajam fotoaparātam ir daudz un dažādu funkciju ar kurām ir iespējams uzlabot bildes kvalitāti, kā arī pasliktināt bildes kvalitāti, ja īsti nezin ko katrs uzstādījums nozīmē, tad labāks tos ir neizmantot. Tādēļ pārsvarā lielakā daļa cilvēku fotogrāfē automātiskā režimā. Taču kāda jēga pirkt dārgus digitālos fotoaparātus, ja nemāk ar viņiem darboties.

Pastāstīsu nedaudz par digitālā fotoaparāta funkciju ISO. ISO ir sensora jūtība. Palielinot ISO palielinās sensora jūtība. Taču, jo lielāku ISO jeb jūtību mēs uzstādam, jo vairāk kropļojumu bildei. Tas varētu izspausties tā, ka bilde ir pleķaina vai graudaina. Ar lielakiem ISO var darboties tumšās telpās, tas pat ir ieteicams. Lētajiem digitālajiem fotoaparātiem, palielinot sensora jūtību, rodas ļoti lieli kropļojumi, tādēļ labāk izmantot minimālos. Parasti tie ir ISO 80, ISO 100.

Digitālo fotoaparātu funkcija E/V, parasti ir robežās no -3 +3, nodrošina manualu gaismas koriģēšanu. Tas attiecas uz tādām vietām, kur bildes sanāk tumšas, piemēram, slikti apgaismotās vietās vai alās.

Funkcija ShutterSpeed ir laiks, kas norāda cik ilgi sensors tiek apspīdēts ar gaismu. Tumšākās vietās ir jāuzstāda, lai šis laiks būtu ilgāks. Tas nepieciešams, lai bildes sanāktu labāk izgaismotas un nebūtu tumšas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru