sestdiena, 2017. gada 5. augusts

Ko apskatīt Ēģiptē

Drīzumā ir plānots atvaļinājums un ir velēšanās to pavadīt ārpus Latvijas. Nolēmu, ka došos uz Ēģipti un tur pavadīšu visu savu atvaļinājumu. Tāpēc plānojot savu ceļojumu vēlējos padalīties ar informāciju, ko apskatīt Ēģiptē, ja nu vēl kādam sanāk doties uz to pusi.

  • Gizas piramīdas
gizas piramīdas

Šīs piramīdas noteikti vajadzētu apskatīt, jo tas ir pasaules brīnums. Pār tām ir daudz runāts un ir dažādas teorijas par to kā tās tika uzceltas.


  • Karnak templis
karnak templis

Karnak templis sastāv no trīs atsevišķām zālēm.  Lielākā zāle ir aptuveni 5000 kvadrātmetru liela, kurā atrodas 134 kolonnas, kuras ir izkārtotas vienā rindā. Tas ir kārtējais arhitektūras brīnums, kuru ir vērts aplūkot.


  • Abu simbel templis
abu simbel templis

Vēl viens arhitektūras brīnums, kurš ir veidots 13. gadsimtā. Abu simbel tempļi ir divi masīvi akmens veidoti tempļi, kuri ir iespaidīgi savos izmēros.


  • Siva oāze
siva oāze ēģiptē

Siva oāze Ēģiptē ir  ciematiņš, kuram apkārt ir palmu plantācijas un ūdens avoti. Celtniecībai ir izmantotas smiltis un ūdens, lai izveidotu šo ciematu. Lai aplūkotu šo tūrisma objektu būs nepieciešama vesela diena, jo ciemats ir liels un nokļūšana līdz viņam nav vienkārša.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru