pirmdiena, 2016. gada 3. oktobris

Latvijas akciju tirgus izsole

Latvijas akciju tirgus izsole

2016. gada 8. novembrī notiks Latvijas akciju tirgus izsole, kurā tiks izsolītas Grindeks un Valmieras stikla šķiedras akcijas. Izsolītas tiks valstij piederošās un VAS „Privatizācijas aģentūra” akcijas. Kopā tiks izsolītas 219 780 Grindeks un 425  609 Valmieras stikla šķiedras vērtspapīri. Abas izsoles ir atklātas un solīšana notiks 2016. gada 8 .novembrī plkst. 09:00 līdz 13:00. Solīšanas valūta būs Euro, kur mazākais ievadāmais solis būs 0.01 Euro par vienu akciju. Minimālā cena par vienu Grindeks akciju būs Euro 3.78, bet par Valmieras stikla šķiedru Euro 2.73. Izsolei varēs sekot līdzi caur Nasdaq Riga biržas mājas lapu. Izsole notiks, ja tajā būs vismaz viens aktīvs uzdevums.Izsoles uzdevumā būs jānorāda solītais vērtspapīrs un daudzums, kā arī solītā cena par vienu vērtspapīru.


grindeks akciju iegāde


Minimālās cenas, kuras tiek piedāvātas šobrīd par vienu akciju ir ļoti labas. Ja paskatīsimies šobrīd cenas biržās par konkrētajām akcijām, tad varēs redzēt, ka šī brīža cena ir daudz augstāka. Protams, izsolē piedalīsies daudz cilvēki, un cena ievērojami pieaugs. Taču, ja akciju tirgus izsolē ir iespējams iegūt Grindeks vērtspapīrus par cenu 4.1 Euro, tad tas ir diezgan labi. Cik ievērojami šī cena pieaugs, šobrīd ir grūti prognozēt. Tā kā tiek piedāvāts liels vērtspapīru daudzums, par tik zemu cenu, tad, manuprāt, cena varētu pieaugt pat līdz Euro 5 par vienu Grindeks akciju. Iespējams, ka šobrīd ir īstais brīdis pirkt Grindeks vērtspapīrus, lai pēc izsoles, kad cena būs pieaugusi, varētu šos vērtspapīrus pārdot un nopelnīt naudu uz cenu svārstībām.

Kā notiek akciju iegāde?
Bankā ir nepieciešams izveido vērtspapīru kontu un ir jābūt arī darījumu kontam. Kad ir izveidoti konti, tad var uzsākt šo akciju pirkšanu vai pārdošanu. Pirkt un pārdot var par tekošo piedāvāto cenu vai arī var pats noteikt cenu par kādu vēlaties nopirkt vienu akciju, vai pārdot. Ja pērkat vai pārdodat par piedāvāto cenu, tad darījums notiek pietiekoši ātri. Ja nosakiet pats viena vērtspapīra cenu, tad dažreiz var nākties pagaidīt, kamēr atrodas pircējs par konkrēti noteikto cenu.

Variet palasīt detalizētāk par manu pieredzi saistībā ar vērtspapīri pirkšanu un pārdošanu Latvijas akciju biržā
.
Peļņa no akcijām un dividendēm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru