svētdiena, 2016. gada 25. septembris

Vai var nopelnīt ar adsense? - nauda internetā

Mūsdienās google adsense vairs nav nekas neparasts un nezināms. Iespēja pelnīt ar reklāmām nav nekas jauns. Google adsense ir tikai viens no daudzajiem variantiem. Internets ir mūsdienīgs risinājums, lai tajā ātri un savā ziņā arī lēti varētu reklamēt dažāda veida produktus, preces.

Vai ir iespējams nopelnīt naudu ar google adsense, ja lapas saturs ir latviešu valodā?
Principā atbilde varētu būt tāda, ka ir iespēja nopelnīt, bet ir jābūt mājas lapai, kuru katru dienu apmeklē liels daudzums apmeklētāju. Ar mājas lapu angļu valodā būs iespējams nopelnīt vienmēr daudz vairāk. Tas ir tādēļ, ka reklāmas angļu valodā ir daudz vairāk, kā arī par tām ir lielāka samaksa. Latvijā reklamēšanās caur adword vēl nav tik populāra un reklāmas, kuras tiek rādītas latviešu valodā ir salīdzinoši ļoti maz. Un ja ir šīs reklāmas latviešu valodā, tad samaksa par šīm reklāmām arī ir salīdzinoši daudz mazāka nekā par reklāmām angļu valodā.

Kāpēc par latviešu reklāmām ir mazāka samaksa nekā par reklāmām angļu valodā?
Latvijā starp cilvēkiem, kuri reklamē savas preces, produktus caur adword ir daudz mazāka konkurence nekā ārvalstīs, kur reklāmas ir angļu valodā. Jo lielāka konkurence, jo lielāka būs samaksa par konkrēto reklāmu gan cilvēkam, kurš vēlas reklamēt savu produktu, gan cilvēkam, kura mājas lapā šī reklāma tiks attēlota.

Zemāk ir redzams attēls ar pieraksti.id.lv nopelnīto google adsense naudu. Nekautrējoties publicēju pilnvērtīgu informāciju ar klikšķu skaitu un kopējo apmeklētāju skaitu.

pelnīt ar google adsense

Neesmu no tiem aktīvākajiem blogeriem un saturu veidotājiem. Šī gada laikā ir izveidoti tikai aptuveni 15 ieraksti, kas patiesībā ir ļoti maz. Peļņa nav liela, bet tā pat patīkami apzināties, ka pieliekot lielākas pūles ir iespēja nopelnīt naudu internetā. Priekš manis peļņa ar google adsense vairāk ir kā hobijs un izpēte nekā reāls pelnīšanas veids.

Pozitīvā ziņa ir tāda, ja izdodas izveidot mājas lapā saturu, kurš tiek apmeklēts regulāri kaut vai tas ir novecojis, tad šāds saturs Jums nes peļņu. Es pēdējo divu gadu laikā neesmu izveidojis vairāk par 30 ierakstiem, taču peļņa ir nemainīga un katru mēnesi aptuveni viena un tā pati summa.

Kā citiem veicas ar google adsense?
Latvijā kaut kā maz cilvēki vēlas runāt par to, cik viņi nopelna ar google adsense. Pieraksti.id.lv noteikti nav no tiem pozitīvākajiem piemēriem, kuru varētu ņemt kā iedvesmu pelnīšanai ar google adsense. Labprāt dzirdētu citu blogeru vai mājas lapu īpašnieku atsauksmes vai pieredzi saistībā ar google adsense pelnīšanu. Tagad katram otrajam mājas lapā ir google adsense reklāmas, taču neviens nedalās ar nekādu informāciju vai veiksmes stāstiem par to, cik tad ir izdevies nopelnīt.

Mans ieteikums tiem, kuri vēlas pelnīt ar google adsense.
Saturu noteikti vajadzētu veidot angļu valodā. Angļu valoda ir populārākā valoda pasaulē, kuru pārvalda ļoti daudz cilvēku. Informāciju angļu valodā meklē arī tie paši Latvijas iedzīvotāji. Taču jāņem vērā arī viens faktors, ka angļu valodā veidotam saturam būs lielāka konkurence nekā saturam latviešu valodā.

Ja Jums vēl nav mājas lapa un pēc šī raksta izlasīšanas nolemsiet veidot mājas lapu un pelnīt ar google adsense, tad noteikti vajadzētu ņemt vērā, ka izveidojot jaunu mājas lapu, tai nebūs uzreiz liels skaits apmeklētāju. Tas viss notiek pakāpeniski. Viss, protams, ir atkarīgs no mājas lapas un satura. Citām mājas lapām tas var būt mēnesis, citām gads. Liela nozīme ir arī reklāmai sociālajos tīklos par mājas lapas esamību.

Papildus informācija no vecākiem ierakstiem.

Google adsense čeks

Kā pelnīt ar youtube Latvijā

3 komentāri:

  1. Es arī sāku jau saņemt kādus centus. Bet ļoti jāizpēta nišas, kurās gribas saturu veidot. Viennozīmīgi jāraksta angliski, jo latviešu lapām adsense saturs ir vienkārši nepelnošs, tajā skaitā ar nemākulīgi izveidotām reklāmam, kuras nepiesaista uzmanību...

    AtbildētDzēst
  2. Drīz viss beigsies, pateicoties adBlock

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Gan jau, ka daudzi izmanto šo adblock un agrāk tiešām peļņa bija lielāka nekā šobrīd. Domāju, ka ir vēl ļoti liela daļa, kura tomēr šo adblock neizmanto.

      Dzēst