pirmdiena, 2016. gada 27. jūnijs

Grindeks akcijas cena šobrīd ir zema

Šī gada laikā Grindeks akcijas cena ir nokritusi pietiekoši zemu, lai daudziem būtu interese iegādāties šīs akcijas. Šodien zemākā darījuma cena bija 4.1 Euro par vienu akciju. Par šādu cenu tika pārdotas kopā 240 akcijas. Vienā darījumā 100, bet otrā 140 akcijas. Šāds cenu kritums visticamāk ir izskaidrojams ar to, ka šogad Mildronāts, kuru ražo Grindeks un bija iecienīts sportistu vidū, tika atzīts par dopingu. Tas visticamāk samazina Grindeks peļņu kā rezultātā, peļņai samazinoties, samazinās arī akcijas cena.

grindeks akcijas cena

Kā redzams pievienotajā attēlā, tad sākot jau no paša gada sākuma ir novērota Grindeks akcijas cenu kritums. Ja nokritīs zem 4 Euro tas varētu būt labs ķēriens. Taču, ja kāds ir nolēmis pirkt Grindeks akcijas, tad ieteiktu to darīt tagad, pirms vienas akcijas cena atkal sāk kāpt uz augšu. Jebkurā gadījumā gada beigās būs stingri augstāka cena par vienu Grindeks akciju. Līdz gada beigām ir nieka seši mēneši. Nopērkot akcijas par zemāku cenu un pārdodot par lielāku ir iespēja nopelnīt naudu uz cenu svārstībām par vienu akciju. Tas ir labs peļņas veids. Grindeks ir stabils uzņēmums un tas nozīmē, ka akciju pirkšana un pārdošana nav tik bīstama, kā ārvalstu biržās. Rīgas fondu birža ir pietiekoši stabila un uzticama. Akciju cenu svārstības ir daudzmaz prognozējamas. Pirkt akcijas un pēc tam pārdot tās par lielāku cenu ir daudz labāka alternatīva nekā noguldīju uz procentiem. Rezultātā ir iespēja nopelnīt naudu daudz vairāk nekā ar termiņdepozītu vai dinamisko depozītu. Pēdējo piecu gadu laikā, Grindeks gadu ir noslēdzis ar cenu virs 5 Euro par vienu akciju. Tas īpaši neliek šaubīties par to, ka šogad būs izņēmums. Līdz ar to šobrīd ir labs brīdis investēt, lai pēc tam nopelnītu.

Latvijas balzams akcijas

Labs piemērs šogad bija ar Latvijas balzams akcijām. Šī gada situācija kārtējo reizi pierādīja to, ka ar akciju pirkšanu un pārdošanu var ļoti labi nopelnīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru