pirmdiena, 2016. gada 30. maijs

Akciju pirkšana un pārdošana

Šobrīd esmu pievērsies akciju pirkšanai un pārdošanai. Varu uzreiz teikt, ka esmu iesācējs, taču kā iesācējam ir tīri labi paveicies. Pirms aptuveni gada es sāku interesēties, kur varētu ieguldīt naudu. Šobrīd termiņdepozītā ieguldīt ir diezgan bezjēdzīgi, jo ir pārāk mazi procenti. Tieši tāpēc nācās meklēt alternatīvas. Laba alternatīva bija akciju pirkšana un pārdošana. Sākumā pirms pirmā darījuma es centos saprast kā mainās šīs akciju cenas. Sākotnēji pētīju tieši Latvijas balzams akcijas. Viens no pētījumu rezultātiem bija tāds, ka Latvijas balzams akcijas ir jāpērk vasarā, jo ziemā tās cena ir augstāka un tas ir brīdis, kad šīs akcijas ir jāpārdod. Kamēr pētīju informāciju par Latvijas balzams vērtspapīriem, radās laba iespēja paņemt ar lielāku peļņas iespēju Latvijas gāzes akcijas. Tā brīža cena bija ļoti simpātiska. Vienas Latvijas gāzes akcijas cena pirkšanas brīdī bija 9.18 Euro. Šobrīd vienas akcijas cena ir 10.60 Euro. Bez tam izskatās, ka cena vēl augs. Kā redzams ,tad šobrīd pārdodot Latvijas gāzes akcijas, par vienu akciju peļņa būtu 1.42 Euro. Protams, vel ir jānorēķina nost bankas mēneša maksa par vērtspapīru kontu un darījuma procenti, kā arī nodokļi. Taču kopvērtējumā sanāk plusos. Nopērkot 1000 akcijas par 9.18 Euro, šobrīd, ja pārdotu, varētu saņemt 1420 Euro, no kuriem nomaksā nodokļus, un nelielās komisijas maksas.

Kāpēc izvēlējos tieši Latvijas gāzes akcijas?

Latvijas gāze vērtspapīru pirkšana
Latvijas gāze katru gadu saviem vērtspapīru turētājiem izmaksā dividendes.Iepriekšējos gadus tas tā ir bijis un nav pagaidām iemeslu domāt, ka turpmāk tas tā nebūs. Pēc šī brīža situācijas saistībā ar termiņdepozītiem, dividendes ir ļoti laba alternatīva, lai ieguldītu naudu un arī nopelnītu. Pagājušā gadā Latvijas gāze par vienu akciju izmaksāja 0.72 Euro. Ja arī neizdodas viena gada laikā nopelnīt uz akciju cenu svārstībām, tad dividendes ir labs veids kā pelnīt ilgtermiņā.

Akciju pirkšana un pārdošana, šobrīd ir labs veids, kur ieguldīt naudu. Baltijas birža ir pietiekoši stabila un ar zemu risku. Akciju tirdzniecība paliek aizvien populārāka, jo šobrīd īpaši daudz citu alternatīvu nemaz nav. Naudai ir jāļauj pelnīt nauda, ja tāda iespēja, protams, pastāv.

Nesen bija labs piemērs ar Latvijas balzams akcijām. Vidēji vienas akcijas cena turējās 3.20 Euro. Izdomāja akcijas atpirkt no akcionāriem un par vienu akciju maksāja, 9 Euro. Šobrīd cena ir nedaudz nokritusi līdz 7,30 Euro, taču salīdzinājumā ar iepriekšējo 3.20, tā tāpat ir pietiekoši augusi. Tie, kas paspēja iepriekšējā gadā sapirkties Latvijas balzams akcijas, ieguva pietiekoši labu naudas summu.
Vairāk informācija par tā brīža situāciju ar Latvijas balzams akcijām.

Manuprāt, akciju pirkšana un pārdošana Latvijā caur Baltijas biržu ir, ar daudz zemāku risku kā citās pasaules biržās. Akciju tirgus ir ļoti plašs, ar daudz piedāvātām iespējām.


Grindeks akciju pirkšana

Šobrīd ir radusies interese par Grindeks akcijām jeb vērtspapīriem. Šī brīža cena par vienu akciju ir 4.74 Euro. Kādu laiku jau notiek cenu kritums. Manuprāt, ir īstais brīdis pirkt Grindeks akcijas, jo gads tiks noslēgts ar vismaz 5,5 Euro par vienu akciju kā minimums. Par 1000 vērtspapīriem aptuvenā peļņa 760 Euro.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru