sestdiena, 2016. gada 13. februāris

Audi a8 atsauksmes

audi a8 atsauksmes

Vecais audi A8 joprojām izskatās pietiekoši simpātisks. Protams, tas ir gaumes jautājums un citiem patīk vizuāli šī mašīna, un citiem tā nepatīk. Lai nu kā man šī mašīna patīk gan vizuāli no ārpuses, gan iekšpuses. Visa iekšējā apdare izskatās pietiekoši kvalitatīva. Ādas sēdekļi, lai gan mašīna nav no tām jaunākajām, lielākai daļai modeļu ir saglabājušies diezgan labā stāvoklī. Daudzi saka, ka remonta izmaksas ir diezgan dārgas, taču kā ir patiesībā? Forumos var atrast diezgan pretrunīgu informāciju. Vieni saka, ka mašīnai ir ļoti dārgas remonta izmaksas, citi saka, ka ir nedaudz dārgākas kā citiem audi modeļiem, un daži saka, ka praktiski vispār reti sanāk kaut ko taisīt, jo audi a8 ir ļoti kvalitatīvs un reti, kad plīst. Taču par konkrētām summām neviens tā īsti nerunā. Whatcar eksperti iesaka izvēlēties benzīna motora 4.2 versiju un neiesaka izvēlēties motora  2.8 versiju. Nav jau tā, ka mašīna plīst katru dienu un, ja visam seko līdzi un neielaiž problēmas iespējams, ka remonta izmaksas nemaz nav tik dārgas.

Audi a8 lietotas detaļas un to cenas

  • ātrumkārba - cena no 100 līdz 350 Euro. Jauna noteikti, ka maksā vismaz divas reizes dārgāk, ja ne trīs reizes. Taču, cik bieži šāda lieta mašīnai ir jāmaina? Manā nevienai mašīnai kārba nekad nav bijusi jāmaina.
  • Ģenerators no 50  līdz 70 Euro.
  • Radiators no 50 līdz 100 Euro
  • Starteris no 20 līdz 50 Euro
  • Jauns zobsiksnas komplekts 80 Euro
  • Sūknis no 20 līdz 50 Euro
  • Ventilators radiatoram no 25 līdz 70 Euro
  • Priekšējie lukturi no 30 līdz 80 Euro
  • Degvielas tvertne no 35 līdz 70 Euro
  • Aizmugurējie lukturi no 15 līdz 40 Euro
  • Durvju stikli no 15 līdz 30 Euro
  • Izpūtējs no 20 līdz 40 Euro
  • Spoguļi komplektā ar korpusu no 15 līdz 35 Euro
  • Amortizators no 15 līdz 30 Euro
  • Lodbalsti 20 Euro
  • Pusasis no 30 līdz 60 Euro
  • Šarnīri no 15 līdz 25 Euro
  • Stūres mehānisms no 50 līdz 120 Euro
  • Suporti no 20 līdz 40 Euro
  • Priekšējie tilti no 40 līdz 70 Euro
  • Aizmugurējie tilti no 40 līdz 70 Euro
Kā redzams, tad lietotas rezerves daļas nav nemaz tik dārgas. Protams, ka augstāk minētās detaļas ir lietotas un pērkot detaļu ir jāskatās kādā stāvoklī tā ir. Lietota detaļa nenozīmē uzreiz, ka tā ir slikta. Protams, ir jāizvērtē, kuras detaļās pirkt lietotas un, kuras tomēr jaunas. Viss arī ir atkarīgs no tā cik ilgi ir plānots braukt ar šāda tipa auto. Vēl vajadzētu atcerēties, ka pie augstāk minētajām cenām ir jāpierēķina darba izmaksas ,ja pats nemāk nomainīt atbilstošo detaļu.

audi-a8-salons

Kas man patīk audi A8 salonā. Tas ir pietiekoši plašs gan priekšā sēdošiem, gan aizmugurē sēdošiem. Skaņas izolācijas ir perfekta un tas, kas notiek ārā uz ielas tas principā tur arī paliek. Braucot var baudīt mūziku neklausoties skaņā, ko rada riepas saskaroties ar mūsu bedraino ceļu. Daudzus baida lielais motors, jo liels motors tas uzreiz nozīmē, ka būs ievērojams degvielas patēriņš. Mūsdienās par to nav jāuztraucas, jo gāzes iekārta šo problēmu atrisina. 

audi a8 tunings


Kādas ir Jūsu atsauksmes un domas par audi A8? Vai ir kāds labāks variants līdzīgā cenu kategorijā?

audi a8 ādas salons

Lasi tālāk par tēmu, kas labāks benzīns vai dīzelis

12 comments:

  1. Auto uzturēšana nav tikai detaļu cenas, bet arī darba izmaksas, lai tās nomainītu. V8 motoram zobsiksnas maiņas cena vien būs ap 1000, kas ir puse no auto vērtības. Tad vēl sveces, bremzes, eļļas, termostati, amortizatori un vēl vesela kaudze detaļu, kuras nevar likt lietotas, bet jāpērk jaunas un jāmaina puslīdz regulāri. Arī tās priekš A8 maksās iespaidīgus ciparus. Tad vēl apdrošināšana - auto ir no alumīnija un pat mazākais fenderbenders var rezultēties faktā, ka šķietami veselais auto jāvelk uz šrotu, jo alumīnija virsbūvi ir ļoti sarežģīti remontēt. Un tas ir tikai iesākums.

    AtbildētDzēst
  2. Ja nu gribās vecu executive, tad drīzāk tas būtu BMW e38, bet tur arī rūpīgi jāizvēlas gan dzinējs, gan eksemplārs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru un papildus informāciju! Uz vecajiem BMW arī esmu skatījies. Kurš motora tilpums būtu drošākais variants un benzīns vai dīzelis?

      Dzēst
  3. M57B30 būs laikam optimālais, bet, ja gadās atrast labu variantu ar benzīnu, var ņemt un sagāzēt to. Nevajag ņem ar to 2.5tds, bet tie bija baigi retie.
    Un protams vairāk jāskatās uz stāvokli, nevis aprīkojumu vai gadu. Aprīkojumu var var pēc tam nopirkt šrotā un salikt iekšā pats, bet savest kārtībā nokauteni būs daudz grūtāk.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par ieteikumu! Vai ir informācija, kādas ir bmw 7 darba izmaksas, lai nomainītu zobsiksnas komplektu? Vai lētāk kā audi a8?

      Dzēst
    2. M57D30 ir ķēde, kas jāmaina stipri reti. Paskaties te ir par tā dzinēja apkopēm materiāls. file://s-fs1-jpd/users/martins.smits/Downloads/-home-karossch-public_html-files-uploads-BMW-M57-Common-Rail.pdf

      Dzēst
    3. Vai vari lūdzu vēlreiz iemest linku? Kaut, kas tur neveras vaļā. Izskatās pēc lokālā ceļa, kurš nav pieejams publiski.

      Dzēst
    4. Internets jau arī drusku jāmāk. No tā lokālā linka ja nokopē beigu daļu, tad google palīdz

      BMW-M57-Common-Rail.pdf

      Dzēst
    5. Taisnība, par sliktu nenāktu, ja mācētu, bet paldies par informāciju!

      Dzēst
  4. Iesaku Jeep, 5.2 V8 vai 4.7L, detaļas pieejams un salīdzinoši pat lētas, komforts ekselents, iebraukt var visur, Latvijas ceļi ar šādu rīku liksies gludi un jauki :)

    AtbildētDzēst
  5. Pievienojos par Jeep remontu zemajām cenām. Tikai jāpiebilst, ka uz šosejas ir gāzelīgs dēļ rāmja. Nevar salīdzināt limo komfortu ar džipu.

    Ja runa tomēr ir par veco lux klasi, tad tie paši BMW vai A8 vien jāapskata. Es ņemtu BMW E38.

    AtbildētDzēst