ceturtdiena, 2015. gada 16. jūlijs

Kur aizbraukt brīvdienās Latvijā?

Baltā kāpa
baltā kāpa

Šī Baltā kāpa atrodas Priedaines apkārtnē, Lielupes krastā. Tās garums ir aptuveni 800 m, platums 100 m un augstums 17 m. Atrašanās vieta ir 4 km no Priedaines dzelzceļa stacijas. Šī ir jauka vieta, kura ir salīdzinoši klusa. Ir arī vieta, kur atstāt auto. Protams, nāksies nedaudz paiet ar kājām, jo pavisam piebraukt klāt nevarēs. Bieži var novērot jahtas, kuras ir iecienījušas šo vietu, kur piestāt un atpūsties.

Kur aizbraukt brīvdienās uz Valmieras pusi?

Sietiņiezis
sietiņiezis gaujas nacionālais parks

Sietiņiezis ir balto smilšakmeņu atsegums Latvijā. Kā arī tam ir pieminekļa statuss. Apskates objekta teritorija ir iekārtota, lai tūristiem būtu ērti pārvietoties pa speciāli izveidotu taku. Jauka vieta, kur uzņemt skaistas fotogrāfijas. Pirms nokāpsiet lejā, lai aplūkotu Sietiņiezi tuvāk, no augšas būs patīkams skats uz priedēm un Gaujas līkumiem. Sietiņiezis atrodas netālu no Valmieras, atrašanās vietu variet aplūkot zemāk pievienotajā kartes fragmentā.

kur atrodas sietiņiezis



Baskāju taka
baskāju taka

Kas, tad īsti šī ir par vietu baskāju taka? Tā ir neliela trase jeb taka pa, kuru pārvietojas ar basām kājām. Ir dažādi pārbaudījumi un, protams, nav obligāti visi jāizpilda. Jebkurā brīdī, jebkuru šķērsli var apiet jeb izlaist. Pēc pēdējās pieejamās informācijas cenas pieaugušajiem ir 4 euro, skolniekiem ,studentiem, pensionāriem 2 euro, bērniem bezmaksas. Šī tak ir sava veida masāža pēdām. Nāksies pārvietoties pa dažādam virsmām, kā piemēram, pa šķembām, stikliem, čiekuriem, koku, tēju un kakao paklājiem, pa māliem,  upi un citiem segumiem. Ir veikti pētījumi, ka šāda pastaiga ar basām kājām pa dažādām virsmām ir ļoti veselīga. Takas garums ir aptuveni 2600 metri. Nāksies uzkāpt arī nedaudz augstāk par zemi un pārbaudīt savu līdzsvara izjūtu. Pārvietošanās notiek pa koka bluķiem, kuri nostiprināti zemē.

Manas atsauksmes par šo baskāju taku ir pozitīvas. Latvijā iepriekš šāda taka nebija līdz ar to likās interesanti. Domāju, ka patiks dažāda vecuma un dzimumu pārstāvjiem. Atbraucot ir pietiekoši daudz vietas, kur novietot auto. Pēc kārtīgas pastaigas ir pieejamas vietas, kur ieturēt maltīti. Baskāju taka ir laba vieta, kur atpūsties ar bērniem un ģimeni.


Kur aizbraukt brīvdienās uz Kuldīgas pusi?

Riežupes smilšu alas
riežupes smilšu alas

Riežupes smilšu alas ir ļoti unikāla vieta. Tās dziļums un augstums ir iespaidīgs. Diemžēl visas alas daļas nav apskatāmas, jo dažās no tam ir bīstami atrasties saistībā ar iespējamiem nobrukumiem. Apskatīt alu var tikai un vienīgi gida pavadībā. 1939. gadā alas garums esot bijis 2 km. Taču saistībā ar vairākiem nogruvumiem tās garums ir ievērojami samazinājies, taču Latvijā tā joprojām ir garākā ala. Riežupes smilšu ala atrodas netālu no Kuldīgas. Interesanta vieta, kur noteikti ir vērts aizbraukt, ja kāds vēl tur nav bijis.


Ķemeru purvs - dabas taka

Ķemeru purva dabas takā man patīk, ka šeit ir plašums un var vērot skaisto dabu no skata torņa līdz, kuram, protams, ir jānokļūst. Man patīk, tas, ka šī ir laba pastaigu vieta un savus pāris kilometrus nāksies noiet pa neliela izmēra laipiņu. Šī ir vieta, kur aizbraukt ir salīdzinoši vienkārši. Fotogrāfijas no skata torņa sanāk iespaidīgas. 

Valmiermuižas degustācija
valmiermuižas degustācijavalmiermuiža

Valmiermuiža ir jauka vieta, kur degustēt dažādas uzkodas un alu. Kā arī ir iespēja uzzināt par rūpniecības procesu. Pēdējā reizē, kad tur biju, degustācijas laikā tika piedāvāts arī alus saldējums. Tā kā bija ļoti karsta vasara, tad šis saldējums bija tieši laikā. Saldējums tiešām bija ļoti gards. Pēc nelielās degustācijas ir iespējams doties uz veikaliņu iegādāties dažādus Valmiermuižas aksesuārus, uzkodas, alu un suvenīrus. Protams, ir iespēja arī ieturēties gan iekšējās telpās, gan arī ārā svaigā gaisā. Kā jau pēc nosaukuma var izsecināt, tad šī vieta atrodas Valmierā.

Atpūta pie dabas

Izklaides vietas Rīgā

Ko darīt brīvdienās?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru