sestdiena, 2015. gada 17. janvāris

Šķiet, ka policija interesējās par manu blogu

Šodien aplūkoju statistiskos datus par mājas lapas apmeklētību un ieraudzīju interesantu novirzīšanas saiti uz manu mājas lapu.  Konkrētā adrese bija notify.ic.iem.gov.lv. Uzreiz jau redzams, ka adrese pieder kādai valsts institūcijai. No linka ir redzams, ka tas visticamāk ir bots, kurš nosūta attiecīgajām iestādēm manas mājas lapas adresi par kaut kādu konkrētu saturu. Centos noskaidrot google analytics kādas lapas tiek uzskatītas par bīstamam vai vērtīgu informācijas avotu attiecīgajām iestādēm. Diemžēl šo informāciju neizdevās noskaidrot, nezināmu iemeslu dēļ.

Iespējams, ka esmu pārskatījies filmas, bet iespējams manas aizdomas ir pamatotas. Tas, ka internetā nopublicēta informācija tiek filtrēta un pārbaudīta, tas jau sen ir skaidrs. Visticamāk, ka šie boti meklē kaut kādus konkrētus atslēgas vārdus, kuri attiecīgi ir norādīti kaut kādā datubāzē.

Tā kā es veidoju aprakstus par filmām, kurās ir ļoti daudz vārdi, kas saistīti ar noziedzību dažādās sfērās, tad patiesībā nebūtu nekāds brīnums, ja šo blogu bots bieži vien apmeklētu.

Radās interese vai šis ir pirmais gadījums, ka bots ir nonācis līdz manai mājas lapai. Google analytics norādīju, lai atlasa statistiskos datus par diviem gadiem, Kā izrādījās, tad apmeklējumi no notify.ic.iem.gov.lv kopumā bija 21 reizi un patērētais laiks bija pusotra minūte.

Nav patīkami, ja tiek izrādīta interese no šādām iestādēm. Var jau būt, ka tāds bots neeksistē, taču tas ir mans pieņēmums par šo interesanto situāciju.


Vai Jūsu mājas lapu apciemo no šādas adreses notify.ic.iem.gov.lv?

6 komentāri:

  1. Ja nav nekā nelegāla, kur kreņķis?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Te drīzāk ir nevis kreņķis, bet interese par to, kādas tieši lapas viņi meklē manā blogā un, kas viņus interesē, jo google analytics neuzrāda, kādas lapas tieši viņi apmeklē, lai gan par parastiem lietotājiem tas ir redzams.

      Dzēst
  2. tas ir contenta filtra serveris. skatās vai tava lapa neiekrīt zem kādas no useriem bloķētas kategorijas (sex, audio/video, etc)

    AtbildētDzēst
  3. Успокойся!
    Nomierinies, kam Tu esi vajadzīgs...nevienam!

    AtbildētDzēst
  4. Tieši šis nē, bet ar citu nosaukumu parādījās, kad rakstīju par 16.martu. Nepatīkami nebija.

    AtbildētDzēst
  5. Es šo arī biju pamanījis. Tiku tikpat tālu, kā tu. Interesanti, kas viņiem tur uztaisīts un kas tiek čekots. Tā kā neko pirātisku un pornogrāfisku neizplatu, nemaz nesatraucos, bet nu kaut kādi filtri jau IEM tur stāv :)))

    AtbildētDzēst