otrdiena, 2015. gada 20. janvāris

Mēs esam vergi - verdzība mūsdienās

verdzība cilvēku tirdzniecība

Ko nozīmē vārds verdzība?
Cilvēks atrodas, kāda cita cilvēka pakļautībā un veic šī cilvēka uzdotos darbus. Agrāk vergu varēja nopirkt un pārdot. Mūsdienās, ja pārdod vai pērk cilvēku, tad tā skaitās cilvēku tirdzniecība, kas nav legāli. Taču es domāju, ka verdzība un vergi joprojām pastāv, tikai tas viss tiek savādāk noformēts. Cilvēks dodas uz darbu un strādā kāda cita cilvēka interesēs. Tas tiek darīts, lai saņemtu algu, par kuru mēs maksājam rēķinus, lai būtu, kur dzīvot un, lai varētu nopirkt pārtiku, kura nepieciešama, lai izdzīvotu. Agrāk vergs naudu nesaņēma, taču tā vai tā viņi minimāli tika baroti, lai nenomirtu. Mūsdienās izdzīvošana ir atstāta katra paša ziņā, ja vēlies dzīvo, ja nē mirsti. Ja vēlies dzīvot, ir nepieciešama nauda. Lai saņemtu naudu, ir jāstrādā. Ja ir iespēja, tad vari strādāt savās interesēs un vari strādāt cita cilvēka interesēs, bet tad tu esi vergs. Lielākā daļa cilvēku, mūsdienu pasaulē, izvēlās būt vergi.


Verdzību tipi:
  • Patriarhālā verdzība - cilvēks nav brīvs savā izvēlē, viņš ir strādnieks, kurš pilda sava padotā norādījumus un strādā viņa interesēs. 
  • Klasiskā verdzība - cilvēks ir beztiesisks, viņu var pirkt, pārdot vai pat nogalināt 
  • Dzimtbūšana - vergs jeb zemnieks, kurš ir atkarīgs no zemes īpašnieka. Visu ražu novāc un bez maksas atdot zemes īpašniekam.
  • Seksuāla verdzība - beztiesisks cilvēks. Šī verga princips ir seksuāli apmierināt sava īpašnieka un klienta vēlmes. 

mēs esam vergi


Mūsdienās seksuālā verdzība joprojām pastāv, pārsvarā gan šajā verdzībā nonāk jaunas sievietes. 

Lielākā daļa cilvēku pieder pie patriarhālās verdzības, jo mēs dodamies uz darbu un veicam dažādus uzdotos darbus kāda cita cilvēka vai cilvēku grupas interesēs.

Patriarhālā verdzība nosaka, ka it kā cilvēks nav brīvs savā izvēlē, taču patiesībā, ja vēlies dzīvot nevis izdzīvot, tad izvēle nemaz nav. Mūsdienās psiholoģiski mēģina skalot smadzenes, lai mēs domātu, ka mums ir izvēle un, ka mēs varam darīt ko vēlamies, taču tie ir meli.

Tas, ka valsts nevar pastāvēt bez vergiem, tas nu ir skaidrs.

Cilvēks psiholoģiski ir ļoti viegli iespaidojams, ir tikai jāmāk melno krāsu pasniegt kā balto. Vēl vieglāk tas izdodas, ja to dara cilvēku grupa, jo ja vienu lietu saka vairāki cilvēki, tas rada lielāku uzticību jeb ticību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru