piektdiena, 2014. gada 26. septembris

Kā izdot savu grāmatu?

Intereses pēc vēlējos noskaidrot vai ir iespējams izdot savu grāmatu un kā to varētu izdarīt. Pirmo, ko sāku darīt, protams, ka meklēju informāciju meklētājā google. Pirmā informācija, kuru atradu bija par grāmatām, kuras ir pieejamas elektroniski. Respektīvi ir izveidots interneta veikals, kurā var augšupielādēt grāmatas pdf failu un noteikt šīs grāmatas atlīdzību procentos no grāmatas pilnās cenas. Jo lielākus procentus izvēlaties, jo pircējam šī grāmata būs dārgāka. Šis iespējams, ka ir vienkāršākais veids kā pārdot savu grāmatu, taču tas nav tas veids, kuru es meklēju. Bez tam tik pat labi var izveidot savu mājas lapu, kurā izvietot grāmatu pdf failus un nopelnīt pilno cena, kādu būsiet izvēlējies par katru grāmatu.

Kā izdot savu grāmatu?
Meklēju informāciju par cenām, cik varētu maksāt iesiešanas un drukāšanas darbi izveidojot grāmatu ar mīkstajiem vai cietajiem vākiem. Aizrakstīji vēstuli uz www.drukatava.lv ar jautājumu, cik varētu maksāt 100 grāmatu drukāšana, iesiešana ar aptuveni 50 lpp  A5 formātā? Uz vēstuli atbildēja ļoti ātri un cena tika noteikta par vienu eksemplāru 1.30 Euro + PVN.

kā izdot savu grāmatu


Uzzināju, ka cenas nav nemaz tik trakas, vēlējos noskaidrot kā notiek grāmatu izdošana kādā no grāmatnīcām. Aizrakstīju vēstuli uz Zvaigzni ABC, Jāņa Rozes, Valters un Rapa grāmatnīcām.


Iepriecināja, ka Jāņa Rozes grāmatnīca atbildēja jau nākošajā dienā. Vēstulē bija rakstīts, ka sākumā tiks izvērtēts piedāvātais grāmatu sortiments un to izvērtējot tiks noslēgts sadarbības līgums, atbilstoši ņemot grāmatas uz realizāciju. Par šo atbildi, protams, jāsaka liels paldies Jāņa Rozes grāmatnīcai un tās darbiniecei Lienītei. Bija sajūta, ka šeit noteikti ir iespēja izdot savu grāmatu.

No grāmatnīcas Valters un Rapa vēl joprojām nav nekādas atbildes, lai gan jau ir pagājušas gandrīz vai trīs nedēļas. Skumji, ka nav iespējams vai vēlēšanās atbildēt uz tik vienkāršu jautājumu kā cilvēkam izdot savu grāmatu.

Ar grāmatnīcu Zvaigne ABC vismaz bija kāds progress. Notika vēstuļu sarakste, taču atbildi uz jautājumu tā arī nesaņēmu. Pirmajā vēstulē mani sūtīja, lai sazinos ar tirdzniecības daļu. Ja reiz es esmu jau uzrakstījis vēstuli un pieņemsim, ka to aizsūtu uz nepareizo daļu, kura nav tirdzniecības daļa, vai ir grūti to pārsūtīt saviem darbiniekiem? Aizsūtīju vēstuli atkārtoti uz tirdzniecības daļu. Vēstulē saņēmu atbildi, lai sazinos ar vairumtirdzniecības daļu. Cik Jums tur daļu ir?

8 komentāri:

  1. izklausās salīdzinoši vienkārši un relatīvi lēti

    AtbildētDzēst
  2. Ha.... Un Zvaigzne lūdzot pārsūtīt no vienas nodaļas pie otras tā arī palika atbildi parādā, ja? Dīvains uzņēmums.
    Man gribās bērnu dzejoļu grāmatu izdot, bet nezinu vai ir vērts pat sākt ilustratoru meklēt...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā no Zvaigznes izdevniecības atbilde netika saņemta. Pamēģināt jau vienmēr ir vērts, gramatas vāka cena jau nav tas dārgākais prieks.

      Dzēst
    2. Izdot grāmatas nelielās tirāžās piedāvā Izdevniecība Studentu Literatūra (www.studentuliteratura.lv). Pie viņiem var izdot grāmatas sākot no 20 eksemplāriem un nemaksā nemaz tik dārgi. Palīdzēs arī sagatavot maketu, vāka dizainu un citos ar grāmatas izdošanu saistītos jautājumos.

      Dzēst
  3. labdien ..cik maksa vienas gramatas izdosana ..50 lppdrukasana,,,ilustracijas...vaks?foto ?iesusana...viss kopa formats..A-5..man tas ir loti svarigi zinat....tad varetu ko sakt domat....ar kadam summam jarekinas?lidz gramata gatava?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. No vāka līdz vākam tehniskā puse ~60-70euro, + grāmata/gb. Droši rakstiet www.domuperles.com Jums izstāstīt sīkāk, kas un kā :)

      Dzēst
  4. Projektā "Domu pērles", ir ļoti lēti un var grāmatu izdot sākot no 1eks.

    AtbildētDzēst
  5. Zvaigzne tacu tipisks sovjeta tradiciju kantoris, kur, iespejams, sez vel tie pasi komunisti un birokratize taja pasa stila...

    AtbildētDzēst