pirmdiena, 2014. gada 11. augusts

Kā pelnīt naudu internetā?

Pārsvarā cilvēki ik dienā internetu lieto lai lasītu ziņas uzzinātu sev interesantu informāciju vai vienkārši izklaidētos. Taču ir arī tādu cilvēku grupa, kuri internetu izmanto, lai pelnītu naudu. Patiesībā peļņas iespējas internetā ir ļoti daudz, šoreiz pastāstīšu par sešiem iespējamajiem veidiem kā pelnīt internetā naudu.

1. Fotogrāfiju pārdošana internetā
Cilvēki, kuri nodarbojas ar profesionālu fotografēšanu vai vismaz to dara hobija līmenī, šiem cilvēkiem paveras iespēja savus uzņemtos kadrus pārdot, žurnāliem, reklāmām, mājas lapām. Žurnālisti veidojot savus rakstus var ērti caur interneta mājas lapu nopirkt attēlus tādā veidā ietaupot laiku un arī naudu, lai algotu profesionālu fotogrāfu. Kā arī plusu var minēt, ka žurnālists uzreiz jau redz materiālu, kuru vēlās nopirkt, tādā veidā iegūstot šo fotogrāfiju, kuru tālāk var izmantot kā vien vēlās. Protams, iegūstot lielāku reputāciju pārdodot savus attēlus ir lielāka iespējamība, ka turpmāk no Jums attēlus pirks vairāk vai pat noslēgs ar Jums līgumu, lai savus attēlus par kādu konkrētu tēmu nepārdotu citiem žurnālistiem vai privātpersonām.


2. Blogs vai mājas lapa, kurā tiek izvietotas reklāmas
Peļņa ar reklāmu izvietošanu blogā vai mājas lapā ir ļoti ienesīgs veids kā pelnīt internetā naudu. Blogs vairāk tiek tendēts uz saturu, taču mājas lapas var būt tendētas arī uz kādu aplikāciju, kuru lietotājs lieto katru dienu vai spēle vai kāda cita noderīga lieta, piemēram, sludinājumu portāls. Satura veidošana iespējams ir grūtāk nekā izveidot mājas lapu ar kādu lietotājam noderīgu lietu, kura piesaista lielu apmeklētāju daudzumu. Reklāmu izvietošana var būt privāta vai ar starpniekiem. Protams, lielāka peļņa no reklāmu izvietošanas mājas lapā ir, ja starpnieku nav. Taču tādām mājas lapām, kurām nav liels apmeklētāju daudzums, noteikti izdevīgāk ir izvietot reklāmas caur starpniekiem, jo būs grūti atrast kādu privātu reklāmu devēju, ja apmeklētāju daudzums nav pietiekami liels. Viens no populārākajiem starpniekiem, kurš piedāvā pelnīt naudu internetā izvietojot reklāmas ir google adsense.

3. Sponsorēti tweeti twiterī.
Ja twiterī Jums ir liels sekotāju skaits, tad paveras iespēja piesaistīt sponsorus, kuri vēlas reklamēties. Jūs izliekat paziņojumu savā twitter kontā un par šo paziņojuma izvietošanu saņemat naudu no sponsora. Šis gan ir aktuāli ārpus Latvijas, taču var mēģināt piesaistīt sponsorus arī Latvijā, jo twitter nodrošina ātru reklāmu lielam lietotāju skaitam.

4. Partneru programmas jeb preču un pakalpojumu tirdzniecība
Partneru programmas nodrošina labu peļņu internetā pārdodot preces vai pakalpojumus. Jūs esat kā starpnieks, kurš pārdodot konkrētu lietu saņem procentus. Šie procenti ir dažādi, atkarībā no katras partneru programmas un summas, kura ir kādai precei vai pakalpojumam. Latvijā viena no populārākajām partneru programmām ir Lattelecom un arī octa polišu pārdošana. Galvenais uzdevums ir piesaistīt potenciālos klientus tādā veidā pelnot naudu.

5. Preču pārdošana ebay
Ja Jūs ražojat vai izgatavojat kādu unikālu, interesantu preci, tad droši variet mēģināt to pārdot ebay. Jo unikālāka būs prece, jo vairāk būs pircēju, kā rezultātā iegūsiet augstu tirgošanas reitingu, kas vēlāk palīdzēs tirgot arī preces, kuras tirgo arī citi lietotāji.

6. Virtuālās konferences
Jā labi pārziniet kādu tēmu, tad variet veidot virtuālās konferences, kurās prezentējiet cilvēkiem kaut kādas lietas vai informāciju, kuru cilvēki velētos uzzināt.


Lasi arī par to kā pelnīt naudu internetā ar youtube

Pelnīt naudu internetā ir interesanti, jo tas nemaz nav tik vienkāršs darbs. Ir jābūt sava veida zināšanām un nelielai pieredzei. Pēdējā laika aktualitāte ar pelnīšanu internetā ir youtube. Daudzi šobrīd veido savus youtube kanālus un izvieto video. Pelnīšana notiek ar to, ka video skatīšanās brīdī, lietotājiem tiek rādītas reklāmas. Reklāmu mārketings ir ienesīgs peļņas avots, taču ir jārēķinās arī ar lielu konkurenci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru