ceturtdiena, 2014. gada 26. jūnijs

Motora temperatūras problēma, kad braucot pa šoseju nekarsē motoru

Bija problēma, kad braucot pa šoseju motora temperatūras stabiņš kritās un tāda veidā ilgstoši braucot, motora darba temperatūra ir pārāk zema no normas. Tā nu nācās meklēt, kas īsti ir par problēmu un izrādījās, ka pie vainas bija termostats. It kā tāds neliels verķītis, taču rada tādu lielu problēmu. Pietam, braucot pa pilsētu šo problēmu ar motora temperatūru nevarēja novērot. Defekts parādās tikai braucot pa šoseju.

Lūk kāds aptuveni izskatās termostats:
termostats-toyota-celica-temperatura

Nav pārāk dārga detaļa, vidēji maksā līdz 15 euro. Nomaiņa arī nav īpaši sarežģīta, protams, atkarīgs no auto, taču manējam so detaļu var nomainīt pāris minūšu laikā atskrūvējot pāris skrūves. Visam ērti var tikt klāt un nav nepieciešams vest uz servisu un maksāt meistaram par darbu, ko vari paveikt pats tādā veidā ietaupot naudu un laiku, ko pavadītu gaidot, kamēr meistars nomainīs termostatu Jūsu vietā.

24.10.2014 Papildinājums:
Aukstais rudens sagaidīts un jau pavisam drīz būs ziema. Motora temperatūra ir normāla un ļoti ātri motors uzkarst ņemot vērā laika apstākļus kādi patreiz tie ir ārā. Drīz jau apskate un jāķeras būs klāt citiem remonta darbiem. Šī brīža aktuālā problēma ir centrālās atslēgas problēma. Šajā aukstajā laikā šofera pusē nevar attaisīt durvis, jo ar centrālo atslēgu nenospiežas durvju atbloķēšanas podziņa, to var nospiest attaisot pasažiera puses durvis. Domāju tuvākajās dienās šo problēmu risināt, tad jau redzēs kā veiksies, ceru, ka izdosies šo lietu atrisināt. It kā jau nekas traks nav, jo uzsilstot mašīnas salonam, durvis var gan atvērt, gan aizvērt ar centrālo atslēgu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru