pirmdiena, 2014. gada 16. jūnijs

Griežot stūri maksimāli pa labi vai pa kreisi kaut kas čīkst

stūres pastiprinātaja siksna

Bija problēma ar čīkstošu skanu no motora puses, ja sagriež stūri maksimāli pa labi vai pa kreisi. Tas vairāk bija novērots parkojoties šaurās vietās, jo tad visbiežāk sanāk izgriezt stūri maksimāli cik tas iespējams. Lai atrisinātu šādu čīkstēšanu un neaizbaidītu miroņus no kapiem, ja gadījumā naktī izdomājiet tur aizbraukt, tad nepieciešams nomainīt stūres iekārtas siksnu. Tas ne tikai atrisinās to, ka vairāk nečīkstēs, ja tiks izgriezta stūre maksimāli pa labi vai kreisi, tas arī nodrošinās vieglāku stūres griešanu. Siksnas ir ieteicams mainīt, pēc ražotāja noteiktajiem parametriem, taču arī, ja redzams, ka siksnas ir sakaltušas vai pārāk saplaisājušas, tad arī ir ieteicams tās nomainīt.

Stūres pastiprinātājs ir lieliska lieta, kura atvieglo braukšanu, taču tai paša laikā ir jāseko līdzi, vai gadījumā stūres iekārtai nav defekti. Kā jau iepriekš minēju, tad jāskatās, lai siksna nebūtu bojāta, jo tā var pārplīst. Kā arī jāseko līdzi vai gadījumā kaut, kur no stūres iekārtas netek eļļa. Stūres iekārtas remonts ir padārgs, tāpēc labāk ieteikums visus defektus novērts laicīgi, lai vēlāk nebūtu jāiegulda vel vairāk nauda.

Līdzīgi kā stūres iekārtai siksna var saplaisāt tā pat arī ģeneratora siksna var būt bojāta. Arī šo siksnu ir ieteicams nomainīt savlaicīgi. Ja bez stūres iekārtas siksnas vel varētu turpināt ceļu, tad bez ģeneratora siksnas to vairs nebūs iespējams darīt, ja vien nav līdzi jauns komplekts, kuru esat gatavs tur pat ceļa malā nomainīt.

ģeneratora siksna


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru