otrdiena, 2014. gada 11. marts

Kumelīšu tēja - ārstnieciska tēja

Kumelīšu tējai piemīt ārstnieciskas īpašības. Ārstnieciskā kumelīte ir pieejama praktiski visur eiropā. Kumelītes jau sen izmanto medicīnā, kā nomierinošu līdzekli, kompresi, kuru lieto uz locītavām vai muskuļu sastiepumiem. Kumelītēm piemīt dziedējošas īpašības. Kompreses vēl var izmantot pret dažādiem izsitumiem, brūcēm, iekaisumiem un uztūkumiem. No kumelītēm var pagatavot ne tikai ārstniecisku tēju, bet patiesībā šī tēja pat ir ļoti garšīga. Var pagatavot dažāda stipruma uzlējumus, mainot attiecīgi tējas garšu. Kumelīšu tēja ļoti ieteicama pret vēdersāpēm.

 Ja ir problēmas ar vēderu, tad attiecīgi vājāka tēja liek ātrāk skriet, stiprāka tēja liek mazāk skriet. Abos gadījumos ir ieteicams lietot kumelīšu tēju vienīgi pareizās proporcijās. Kā jau visas ārstnieciskās lietas, tā arī kumelīšu tēju nav ieteicams lietot pārāk bieži, visam ir savas robežas.

kumelīšu-tēja-ārstnieciska-tēja

Kumelīšu tēju ieteicams uzglabāt sausā vietā, tā var būt kāda koka kaste vai tīrs stikla trauks, burka. Kā jau visām pārtikas lietam ir termiņi, tāpat arī tēja nav mūžīga. Tējai arī ir savs uzglabāšanas termiņš un ar laiku zūd gan aromāts, gan izteiktā garša. Tādēļ nav ieteicams ilgstoši uzglabāt svaigās tējas. Katru gadu noteikti savi krājumi būtu jāpapildina ar svaigu tēju.

Kumelītes tēju iesaka lietot arī situācijas, kad sāp galva vai ir migrēna. Kā arī kumelīšu tēja palīdz pret aizcietējumiem un caureju. Vāja tēja palīdz pret aizcietējumiem, bet stipra tēja pret caureju. Stipra tēja skaitās kumelīšu novārījums, bet vāja tēja ir uzlējums, kad kumelītēm uzlej karstu ūdeni un atstāj uz neilgu laiku ievilkties.

Kumelītes izmanto arī kosmētikā, taisa nomierinošās vannas, lieto šāmpūnu izgatavošanā un citos kosmētikas līdzekļos.

Kumelītes uzlabo arī ēstgribu un palīdz pret gremošanas traucējumiem. Īsāk sakot, ir ieteicams šad un tad dzert kumelīšu tēju, jo šī brīnumu tēja palīdz pret tik daudz kaitēm, ka to var uzskatīt par sasodītu brīnumu.


Kumelīšu tēja sejai kalpo kā labs kosmētikas līdzeklis. Daudzi izmanto arī kumelīšu kompreses. Kā arī kumelīšu tēja caurejai ir labs veids kā izveseļoties. Tā arī ir ļoti nomierinoša tēja.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru