trešdiena, 2013. gada 3. aprīlis

Kā atmests smēķēšanu

Smēķēšana nav nekas veselīgs taču tas ir process, kurš daudziem patīk. Ir cilvēki, kuri vēlās atmest smēķēšanu, taču tas nekādīgi neizdodas, jo ir stipra vēlme pēc šī kaitīgā procesa. Arī es esmu smēķējis un ir periodi, kad to atsāku darīt, taču tik pat ātri cik atsāku tikpat ātri to arī izbeidzu. 

Kā atmests smēķēšanu?
Katram varbūt ir savs variants, kā to izdarīt, citi lieto kožļenes, kuras patiesībā ir diezgan pretīgas, esmu mēģinājis, taču man nepatika. Citi lieto plāksterus, taču neesmu dzirdējis par viņiem nekādas atsauksmes, ka tie palīdzētu, tas drīzāk ir psiholoģiski. Ir dzirdēti arī nostāsti, ka tajā brīdī, kad vēlās uzsmēķēt, paņem apēd kādu saldu konfekti, vēlams ledeni. Principā manā gadījumā smēķēšanas atmešana ir diezgan ātra. Ir nepieciešama nedēļa, ja nedēļu var izturēt, tad pēc tam jau ir viegli to nedarīt. Lai pilnībā tiktu vaļā no šī ieraduma un pat par to neaizdomātos ir jāpaiet stingri lielākam laikam. Kas īsti palīdz atturēties no smēķēšanas? Principā, manā gadījumā, tie ir saldumi, liels cukura līmenis palīdz atturēties no smēķēšanas. Kad vesela nedēļa nav smēķēta, tad pat nav nepieciešami nekādi saldumi, lai īpaši atturētos, protams, par smēķēšanas procesu vēl aizdomāties var taču atturēties ir ļoti viegli, šeit jau ir jāpieslēdz psiholoģiskā nostāja, ka man to nevajag. Ja domāsiet, ai vienu jau var, tad nekas nesanāks.

Kas man patīk smēķēšanas procesā un, kas piesaista? Smēķēšana ir sava veida relaksācija, tieši tas man patīk. Ir lēna un ilga ieelpa un izelpa, tas palīdz atslābināties. Smēķēšana man personīgi palīdz ne tikai atslābināties, bet arī palīdz nomierināt nervus, ja ir slikts garstāvoklis.

4 komentāri:

  1. Pirms lasīt tavu vāvuļošanu, jautājums - ko tu pīpēji?

    AtbildētDzēst
  2. es vnk uz dirsas :DD šis "blogs" sāk mani pārsteigt :D

    bet par tēmu - es nezināju ka astotās klases skolnieks var spriest, kamdēļ smēķēšana ir noderīga un kjā no tās atbrīvoties (relaksējoša n shit, u serious?)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tagad tak vairums jau smēķē no otrās klases.

      Dzēst