ceturtdiena, 2013. gada 7. marts

Dzeršanas spēles ballītēm

Pirmā spēle ir diezgan vienkārša, visi dalībnieki apsēžas aplī un katrs pēc kārtas pasaka, to ko nekad nav darījis un tie, kas to ir darījusi, tie iedzer. Vēlams ir izmantot vieglos alkoholiskos dzērienos, lai spēle ātri nebeigtos. Pats dalībnieks, kurš pasaka, ka to nav darījis neiedzer savā gājienā, kā arī pārējie, kuri to pašu nav darījusi, taču tie, kuri šo lietu ir darījusi tie iedzer.

dzeršanas spēles



Dzeršanas spēles ar kārtīm. Paņem parastu kāršu kavu un spēles dalībieki apļa secībā ņem pa vienai kārtij. Tas, kurš no kavas izvelk pīķa tūzi, tas iedzer. Kādam var arī nepaveikties un izvilkt šo pīķa tūzi vairākas reizes pēc kārtas. Protams, nav obligāti jāizvelk pīķa tūzis, variet vienoties par jebkuru citu kārti, kura tiek izvilkta un tad, tam ir jādzer. Variet vienoties arī par vairākām kārtīm un uz katru kārti, piemēram, savs alkoholiskais dzēriens. Taču ar baigo kokteiļu taisīšanu nevajadzētu pārspīlēt, savādāk gan spēle, gan ballīte ātri vien beigsies.


Trešā dzeršanas spēle ir ar metamajiem kauliņiem. Katram spēles dalībniekam ir nepieciešams viens metamais kauliņš. Katrā spēles piegājienā viens dalībnieks ir saucējs, kurš pirms visi met metamo kauliņu nosauc kādu skaitli no viens līdz seši. Tiem, kuriem uzkrīt šis skaitlis, tiem ir jādzer. Ja pašam saucējam uzkrīt nosauktais skaitlis, tad viņš dzer dubultā.

Vēl viena dzeršanas spēle ar metamajiem kauliņiem. Lai būtu ilgstoša spēle un visi tik ātri nepiedzertos, spēlē izmanto pēc iespējas vairāk metamo kauliņu, taču ieteicamais skaits ir trīs metamie kauliņi. Vienojās par uzmesto summu, pie kuras, spēles dalībnieks iztukšo savu glāzi. Piemēram, izvēlās skaitli 21, tad metot šos trīs metamos kauliņus, ja uzkrīt kopējā summa 18, spēles dalībnieks iztukšo savu glāzi. Šo spēli var spēlēt diezgan ilgi, jo grūtāku ciparu izvēlās kopējā summā, jo retāk sanāk iedzert. Izvēlēsieties mazāku ciparu, piemēram 5 vai 6, tad spēles dalībniekiem daudz biežāk nāksies iztukšot savas glāzes, nekā, ja būtu izvēlējušies summu 18.

kuģīšu spēle uz dzeršanu

Uz dzeršanu var spēlēt arī veco labo kuģīšu spēli. Vienīgi kuģīšu vietā tiek izmantotas glāzītes, kuras pildītas ar kādu dzērienu.

pudeles griešana

Pudeles griešanu arī var spēlēt uz dzeršanu, Apļa veidā sakārto dažādus dzērienus. Var arī izdomāt nosacījumu pie kāda dalībniekam ir jāveic atkārtota pudeles griešana, piemēram, ja pudele apstājās uz konkrēta dzēriena. Dalībnieki pulksteņrādītāja virzienā griež šo pudeli. Var spēlēt, ka glāzes netiek papildinātas, bet var spēlēt arī ar glāžu papildināšanu.


Vēl par šo tēmu var palasīt šeit - dzeršanas spēles un ballīšu spēles

3 komentāri:

  1. Vienīgā dzeršanas spēle, kuru spēlējam - KAVA no www.kava.lv

    AtbildētDzēst
  2. Jā, Kava visas spēles pārspēj http://www.kava.lv

    AtbildētDzēst
  3. Dzeršanas spēles ar kārtīm ir vienas no labākajām ballīšu spēlēm.

    AtbildētDzēst