sestdiena, 2013. gada 9. februāris

Ballīšu spēles labām ballītēm

Lai ballīte būtu izdevusies ir jāorganizē dažāda veida aktivitātes, lai nebūtu parasta sēdēšana pie galda un dzīves apspriešana. Labai ballītei ir nepieciešama laba mūzika un labas ballīšu spēles. Tas kāda veida spēles spēlēt ir atkarīgs no kompānijas.

Interesantas ballīšu spēles ir tās, kuras tik ātri nebeidzās, tātad spēlējamas ir diezgan pailgi. Var izdomāt dažāda veida uzdevumus par kuriem piemērot atbilstošu punktu skaitu. Var spēlēt komandās vai individuāli. Komandu darbs varētu būt interesantāks. Uzdevumi nav obligāti jāpilda vienā vietā jeb telpā. Protams, lai spēle būtu interesantāka var izdomāt, kas būs jādara zaudētājiem jeb ko viņi dabūs un kas būs jādara vinnētājiem, jeb ko viņi iegūs kā balvu. Lai ballīšu spēli padarītu vel interesantāku, var iekļaut dažādu punktu sadalījumu par katru izpildīto uzdevumu. Jo interesantāks un grūtāk izpildāmāks uzdevums, jo vairāk punktus spēles dalībnieki iegūst. Zaudētāju ballvai ir jābūt tādai, lai neviens nevēlētos zaudēt, tas spēlei piešķirs lielāku asumu.

Daži uzdevumi, kurus varētu ieķļaut sarakstā. Punktu skaitu katrs var domāt pats savu un kopējam punktu skaitam nav ierobežojumu. Tā kā, ja gadījumā abas komandas neredz viena otru un darbības nenotiek vienā telpā, tad noteikti būs priekš spēles vajadzīgi fotoaparāti ar, kuriem var fotogrāfēt un filmēt, lai pēc tam pretējai komandai varētu apliecināt, ka uzdevums tiešām tika izpildīts. Pie katra uzdevuma norāda iegūstamo punktu skaitu par izpildītu uzdevumu, par daļēji izpildītu uzdevumu, kā arī vai ir nepieciešami foto vai video pierādījumi.

Uzdevumi priekš ballīšu spēles:
1. Viens komandas dalībnieks 30 sekundēs izdzer piecus 10 gramīgus šotus jeb 50 gramus.  - 5 punkti - video pierādījums
2. Visi komandas dalībnieki izņemot vienu, kurš fotogrāfē, nofotgrāfējās pie policijas iecirkņa, ar vismaz vienu policistu  - 15 punkti - foto pierādījums
3. Tetovējums jebkurā vietā vienam no komandas dalībniekiem - 20 punkti - foto pierādījums - vēlams arī čeks
4. Visi komandas dalībnieki dodās uz Maskačku un cilvēkiem, kuri tur atrodās prasa, kur var iegādāties narkotikas, vienalga kādas, kaut vai vieglās. - 30 punkti - video pierādījums - ja komanda iegūst narkotikas savā īpašumā, saņem 70 punktus
5. Komanda dodas uz tuvāku lielveikalu un nopērk dzirkstošo vīnu, kuru draudzīgi izdzer - 5 punkti - video pierādījums
6. Komanda atrod tuvāko skolas stadionu un visi komandas dalībnieki piedalās stafetē, kura uzsākas no brīža, kad pirmais dalībnieks sāk skriet. Katrs dalībnieks nodod stafeti apskrienot apli. Tā komanda, kura būs noskrējusi ātrāk saņems 10 punktus - video pierādījums, lai var izanalizēt, cik āti katra komanda ir noskrējusi, operatoru ar laiku nomaina kāds no komandas dalībniekiem.
7. Tā komanda, kura iegūst visvairāk skūpstus ar cilvēkiem, kuri nāk pretī, saņem 25 punktus - video pierādījums.


Nu un tādā veidā domājot uzdevumus var izveidot diezgan aktīvu nodarbi, kurā piedaloties visiem būs jautri, kā arī iegūsiet interesantas fotogrāfijas, video, kurus vēlāk kopīgi varēsiet aplūkot. Par to kādas balvas varētu būt uzvarētājiem, to katrs var izdomāt pats, taču zaudētāji varētu iet uz lielveikalu ar maisiem galvā, pārvietošanās varētu notikt dejojot un dziedot kādu dziesmu, veikalā varētu nopirkt draudzīgi kādu alkoholisku dzērienu, kuru kopīgi ar uzvarētajiem pēc tam varētu iztukšot un ballīte varētu turpināties.

Vēl par šo tēmu ballīšu spēles

Spēles ballītēm pie galda:

  • Scrabble - vārdu spēle
  • Alias
  • Pokers



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru