svētdiena, 2012. gada 28. oktobris

Stīvs kakls un sprandas sāpes

Tagad ir 3:07 no rīta un nenāk miegs, jo ir stīvs kakls un sāpes kakla skriemelī un varbūt pat labajā diskā, nevar īsti saprast. Katrā ziņā kaut kas tā normāli ir sačakarēts.Viss tikai tāpēc, ka biju aizgājis pie ģimenes ārsta, kurš teica, ka ir problēmas ar muguru, ka vajadzētu aiziet uz ārstniecisko vingrošanu, jo ir apaļa mugura. Tā kā ik dienā nodarbojos ar ielu vingrošanu, tad teicu, ka pats paskatīšos vingrojumus priekš muguras. Pirmkārt, jau pievērsu lielu uzmanību tam, kā es sēžu, lai būtu maksimāli taisna mugura, kā arī ejot visu laiku par to piedomāju, kā rezultātā, vienas dienas laikā jau radās pietiekama slodze mugurai salīdzinot ar citam dienām, kad par taisno muguru nepiedomāju. Vēl visam tam pa virsu es uztaisīju dažus muguras vingrinājumus, pievilkšanās, kad stienis ir aiz muguras, svaru celšana virs galvas, atspiešanās  guļus maksimāli lēni. It kā viss bija labi, arī nākamā dienā pamostoties. Dienas vidū apsēžoties pie datora un pārlasot dienas ziņas, tā straujāk pacēlu galvu uz augšu un bija tāds kā tikšķis pakausī, tāda sajūta it kā kaut kas pārlūztu uz pusēm. No tā brīža ir stīvs kakls un griežot to pa labi vai pa kreisi ir sāpes mugurkaulā zem kakla un labā diska daļā. Tagad man ir sprandas un muguras sāpes. Kakla novietojums ir nedaudz šķībs un kaklu pagriezt uz kreiso pusi maksimāli nav iespējams, bet uz labo pusi to var izdarīt 100%. Drošvien būs jādodās pie ārsta taisīt rengenu, negribās ticēt, ka ir mugurkaula lūzums vai kas tamlīdzīgs, lai gan viss ir iespējams, jo pirms kāda laika nolidoju no kvadracikla un iespējams tas bija tomēr atstājis kaut kādas sekas, kuras uzpeldēja tikai tagad liekot lielāku slodzi uz muguru. Baigi ideāla sajūta! Nezinu, kas tur sačakarējies, bet kakls ir nenormāli stīvs, lai gan var pievilkties un pacelt smagumus no zemes un ir jūtams neliels diskonforts, ta kā nevar īsti saprast vai tā ir mugurkaula problēma vai tomēr vienkārši iemeties kaut kāds krampis, jo visi aizmugurējie muskuļi ir diezgan stīvi un ir sprandas sāpes.

Morāle ir tāda, ka ar muguru ir jābūt ļoti uzmanīgiem, jo nepareizas, asas ksutības var radīt neatgriezeniskas traumas mugurai, kā arī fiziskie treniņi uz muguras muskuļiem ir pietiekami bīstami, ja tos izpilda nepareizi. Tādēļ trenēt muguras muskuļus vajadzētu speciālistu uzraudzībā vai arī ar minimālu slodzi, kura tiek palielināta pakāpeniski, lai izvairītos no sprandas, muguras sāpēm un, lai nebūtu stīvs kakls.



3 komentāri:

  1. Aizej pie vertebrologa lai iegroza vietā. Tas ko dabūji saucas pātagas cirtiens.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es it kā neaizgāju, sāpes pašas pazuda, vienīgi tad kad no rīta pamostās, dažreiz kakls tāds stīvs un kādā vietā tādas savilkuma sāpes jūtamas, bet tā kopumā nekas traks. Lasīju, ka to pātagas cirtienu nemaz tā nevar ārtēt vai nu viņš pāriet vai jālietot speciāli vingrinājumi un pretsāpju sāpes, sāpju mazināšanai. Baigais diskomforts nav jūtams, var celt smagumus un neko vispār nejūt, ka kaut kas būtu bijis.

      Dzēst
  2. Nebiju agrāk dzirdējis par tādu terminu pātagas cirtiens, bet pameklējot informāciju, tiešām atbilst autora aprakstam

    AtbildētDzēst