svētdiena, 2012. gada 21. oktobris

Ģeneratoru remonts

auto ģeneratoru remonts

Ģenerators ir diezgan noderīga lieta, ja dzīvojiet laukos, vasarnīcā, jeb atrodaties vietā, kur nav elektrības. Ģeneratorus var izmantot arī autobusos priekš mūzikas atskanošanas, kur parastais akumulators nespēs uzturēt skaņas pastiprinātaju, un jaudīgās tumbas.

Ģeneratoru remonts jeb lietas, kuras var likt ģeneratoram atkal darboties:

1. Gadījumā, kad ģenerators nestrādā, pirmā lieta, ko vajadzētu izdarīt, jāpārbauda degvielas līmenis. Gadās,  ka domājiet, ka degviela ir iepildīta, taču zināmu iemeslu dēļ tā ir beigusies jeb gadījums, ka degviela ir, taču pārāk zems līmenis, lai iedarbinātu ģeneratoru.

2. Ģeneratoram ir starteris, kurš iespējams ir bojāts. Daudzi ģeneratori tiek iedarbināti lietojot akumulatorus, tādēļ, vajadzētu pārbaudīt vai akumulators ir spējīgs veikt savu funkciju. Akumulatoram var izmērīt voltus un pārliecināties kādā stāvoklī tas ir. Ja mērot uzrādās, ka tam ir stipri mazāk voltu nekā jābūt, noteikti, ka akumulatoru vajadzētu nomainīt.

3. Pārslodze, kad ģenerators darbojās, taču brīžiem tas pats no sevis izslēdzās. Šādā situācijā visticamāk nav nepieciešams ģeneratoru remonts. Šādu darbību sauc par pārslodzi. Pārslodzes notiek tad, ja ģeneratoram tiek izmantota visa maksimālā slodze, kuru tas spēj nodrošināt. Lai izvairītos no pārslodzes vajadzētu sekot līdzi maksimālajām jaudām, ko patērē Jūsu darbināmās ierīces. Dažreiz gadās, kad uz ierīces uzraksta mazāku maksimālo jaudu nekā tā patērē kaut kādos konkrētos gadījumos. Tādēļ, ja gadījumā rodas situācija, ka ģeneratoram rodas pārslodze, tad atslēdziet dažas ierīces un tam vajadzētu palīdzēt.

4. Ģeneratoram ir arī drošinātāji, kuri zināmu iemeslu dēļ var nedarboties, tādēļ pirms nolemjiet, ka ģenerators ir pilnībā saplīsis un tas nekad vairs nestrādās, noteikti vajadzētu pārbaudīt drošinātājus, vai gadījumā tie nav jānomaina pret jauniem.

5. Sprieguma un strāvas mērīšana.- katram ģeneratoram ir paredzēts kādu strāvu un spriegumu tas spēj dot izejā. Tādēļ ar voltmetru var pārbaudīt vai tas dod ārā noteikto daudzumu. Situācijā, ja ģenerators izejā dod mazāku spriegumu un strāvu kā paredzēts, tad problēma ir jāmeklē izplūdes sistemā, vārstos vai dzinējā. Protams, problēma var arī būt citur, taču vajadzētu sākt ar iepriekš minētam lietām.

Ja runa iet par automašīnas ģeneratoru, kuram nepieciešams remonts, tad cena jeb izmaksas var būt no 8 Ls līdz 70 Ls. Gadījumā, ja ģenerators nelādē tik cik vajadzīgs, tad vajadzētu pārbaudīt, vai gadījumā nav nodilušas oglītes, tas ir viss vienkāršākais, ko pārbaudīt. Lielakās ģeneratora remanta izmaksas var sastādīt rotora kolektors, sprieguma regulators, gultņu remonts.

Tādēļ pirms dodaties uz servisu remontēt savu ģeneratoru, noteikti vajadzētu izdarīt elementārākās lietas, kuras var pārbaudīt pats ar saviem spēkiem, lai nebūtu nevajadzīgas izmaksas par remontu, ko varējāt veikt pats.

Auto ģeneratoru remonts nav nemaz tik dārgs prieks un bieži vien atmaksājas nekā pirkt jaunu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru