sestdiena, 2012. gada 22. septembris

Tomorrowland festivāls beļģijā

Tomorrowland festivāls norisinās jau vairākus gadus pēc kārtas. Pirmo reizi tas notika 2005. gadā. Tas ir kļuvis diezgan populārs un internacionāls. Festivāla sauklis ir "vakardiena ir vēsture, šodiena ir dāvana, bet rītdiena ir noslēpums". Cilvēku skaits, kurš apmeklē tomorrowland pasākumu ir neiedomājams. 2011. gadā apmeklētāju skaits bija vairāk kā 180 tūkstoši. Kopumā uz vairākām skatuvēm spēlēja mūziku 450 mākslinieki no dažādam valstīm. Festivāls norisinās trīs dienas un biļetes var iegādāties atsevišķi katrai dienai vai vienu visām festivāla dienām. Tomorrowland teritorija atrodas kādā Beļģijas dabas teritorijā. Šī teritorija tiek pārveidota ik gadu un tike ieguldīts gan darbs, gan finanses, lai visu sakārtotu un sagatavotu pasākumam. Tiek izmantotas ļoti daudzas dekorācijas, kas šo vietu padara patīkamāku un īpašu. Biļetes uz šo pasākumu gan izpērk diezgan ātri, tādēļ, tās ir jāiegādājas diezgan savlaicīgi. Mūzikas žanrs, ko spēlē mākslinieki ir deju mūzika. Festivāla biļetes iedalās vairākās daļās, variet apmeklēt tikai pašu festivālu, taču festivālam ir biļetes, kuras nodrošina ieeju DreamVille, kuras teritorijā ir telšu pilsētiņa, norisinās dažādi citi pasākumi, kā piemēram, atrakcijas. Principā DreamVille ir teritorija, kurā notiek apmešanās un dzīvošana, ir arī iespējamas noīrēt istabiņas vairākām personām. Biļetes gan nav no tam lētākajam, taču pasākums ir pietiekami liels un cenas ir atbilstošas. Ja uzstājās aptuveni 450 mākslinieki, tad nepilni 200 euro par biļeti nav tik briesmīgi kā izklausās. Tomorrowland festivāla teritorijā ūdens pudele maksā divus euro, manuprāt, aptuveni ta pat kā Latvijā, ja norisinās kāds festivāls.

tomorrowland festival

tomorrowland festivāls 2013

Daudziem interesē cik izmaksā brauciens uz tomorrowland festivālu. Protams, izmaksas nav diezko lētas, taču pasākums ir ļoti labs kā dēļ vismaz vienreiz mūžā ir vērts nedaudz patērēties. Katru gadu uz šo pasākumu brauc aizvien vairāk latviešu. Tie, kas izdomā doties uz festivālu noteikti iesaku apvienoties jaukā kompānijā, lai pasākums būtu vēl jautrāks. Braucot uz šo pasākumu ir iespēja ne tikai kārtīgi izballēties, bet arī apskatīties skaisto Beļģiju.

18 comments:

  1. Cik tev viss kopā izmaksāja (ieskaitot ceļu)? Un - varēji jau nu vairāk bildes ielikt.

    2 Eur maksā 0,5 l ūdens?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā 0.5 ūdens maksā divus euro. Kopā aptuveni 400 euro, tas tā baigi netērējoties. Cenas uz vietas tur nav tās lētakās, kā jau festivālos, uzkrēvē lai atpelnītu ieguldīto naudu.

      Dzēst
  2. Pasākums ir foršs, bet diezgan dārgs.

    AtbildētDzēst
  3. Sveiki, es šogad plānoju braukt ar draugiem uz šo pasākumu ;)
    Vai tu nevarētu pastāstīt sīkāk par festivāla organizēšanu, par telšu pilsētiņu, kas jāņem vērā dodoties uz turieni , utt.
    Un vel tāds jautājums , kā tu brauci no Latvijas uz turieni ????

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es lidoju uz turieni ar lidmašīnu.

      Principā jau kā visos festivālos, līdzīgi kā Latvijā. Ja kaut vienā Latvijas festivālā esi bijis un dzīvojis telšu pilsētiņā, tad gan jau, ka tur izdzīvosi. Atšķirība ir tā, ka tur ir daudz vairāk cilvēku un telšu, grūtāk ir orjentēties vajadzētu paņemt kādu lielu mietu, pie kā piesiet kaut kādu karogveidīgu zīmi, lai vieglāk telti atrast jau pa gabalu.

      Dzēst
  4. Bet kā tur ir ar zagšanu ????
    Tu lidoji ar ryanair ????
    Vari pastāstīt
    Īsumā kas tev patika šajā pasākumā un kas nepatika ???

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lidoju ar ryanair. Ar zagšanu grūti teikt, es neko daudz teltī neatstāju, kā tikai drēbes, guļammaisu un citus sīkumus, zobu pastas un utt. Nekas no tā nebija paņemts. Naudu un citas vertīgas lietas nēsāju līdzi, tai skaitā arī visus dokumentus. It kā jau nevajadzētu būt, ka kāds kaut ko nosper, pa telšu pilsētinu staigā uzraugi, taču 100% nekad neko nevar garantēt.
      Nu pasākums bija foršs, jo tik daudz cilvēku no dažādām valstīm vienā vietā, tas ir lieliski. Mūzika un tās kvalitāte bija laba, atmosfēra arī bija lieliska. Kopumā pasākums patika, protams, nav kā Latvijā, ka viss zināms, kur kas atrodās, tāpēc vajag paņemt kaut kādu pilsētas karti līdzi, lai zinātu, kur tuvākie veikali, ēstuves un citas vietas. Nepatika gulēšana teltī, jo tadā lielā telšu pilsētiņā ir baigais haoss, reāli izgulēties nav iespējams, tikai atslēgties no noguruma un tas arī viss. Telšu pilsētiņā ir gan dušas, gan toletes.

      Dzēst
  5. Sveiki , a kad biļetes sāk pārdot.?

    AtbildētDzēst
  6. Biļetes tiek pārdots no Aprīļa;)
    Es lasīju Tomorrowland mājas lapā un tur bija rakstīts, ka pasākumā aizliegts ienest pārtiku, alkoholu. Tas attiecas arī uz telšu pilsētiņ ???
    Tev 400 eiro sanāca kopā aviobiļete+ pasākuma biļete+pārtika ????
    Tu no lidostas pataisno brauci uz to pasākumu vai vispirms uz Briseli un tikai tad uz pasākumu ???

    AtbildētDzēst
  7. DOMAJU KA VAJADZETU TEV SASTADIT KAUTKADU TAMI LAI CILVEKI ZIN AR KO REKINATIES VISMAZ KAS NAV BRAUKUSI TIK TALU UN DZIVOJUSIES PA TELSU PILSETINAM. KOPUMA NO MANAS PUSES IR APTUVENI 10 CILVEKI KAM NU PEC VIDEO NOSKATISANAS IR TIK DAUDZ JAUTAJUMU UN VELMJU. VARBUT VARI VAIRAAK NFO SNIEGT BILETES CENA APTUVENI VAI R IESPEJA TUR ATPAKAL TIKT VARBUT VIEG;LAK IR TAISIIT KADU ORGANIZEJOSU PASAKUMU UZ TURIENI:?

    AtbildētDzēst
  8. Sveiki !
    Es plānoju braukt uz Tomorrowland 2013. Esmu gatavībā 16.02.2013. 18:00 (pēc Latvijas laika) gaidīt biļešu pārdošanas sākumu. Atsaucas man līdzīgie ! Un vai ir kāda informācija par autobusu no Latvijas ?
    Reinis Skutels

    AtbildētDzēst
  9. Sveiki!

    nevaig plānot lidojam un viss tikai waig savaakties vairaakiem cilvēkiem tik galvenais nenokaveet biljetes :)

    AtbildētDzēst
  10. Bāc! Nokavēju biļetes :( tagad tās var dabūt krietni dārgāk. Vai kādam ideja kā dabūt biļetes neieguldot tajā veselu kapitālu? :)

    AtbildētDzēst
  11. Sveiki, es ar draugu un draudzeni,braucam uz Tomarrowlandu ar mašīnu no Ventspils . Ja ir kādam vēlēšanās doties līdzi rakstat man draugos,ir 2 brīvas vietas, biļetes uz šo pasākumu nav,bet darīsim kā pagaišo gadu nopirksim biļetes no rokas ! :) Ja ir vēlme braukt līdzi rakstam draugos.lv - /Peter Weed /

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kādas būs aptuvenās degvielas izmaksas?

      Dzēst
  12. Kāds var pateikt aptuvenās izmaksas kopā biļetes+ceļš(turp atpakaļ) + pārtika+ šmiga+ kkas ko vnk patērēties:)

    AtbildētDzēst