svētdiena, 2012. gada 16. septembris

Kā izveidot animāciju

Animāciju veidošanai patiesībā ir vajadzīgs viens talants, kurš ir diezgan nozīmīgs kvalitatīvas animācijas izveidei. Kā jau zināms, agrāk animācijas veidoja zīmējot uz papīra, respektīvi tika zīmēti vairāki kadri un tie mainīti, kā rezultātā ieguva animāciju. Patiesībā nekas daudz jau nav mainījies, vienīgi tagad tas zīmēšanas process ir atvieglots un to var darīt ar datoru. Tiek zīmēti zīmējumi, piemēram programmā photoshop, vai arī kas vēlās ar vienkāršāku programmu strādāt, tad var izmantot Ms Paint, kurš pēc noklusējuma nāk līdzi visām microsoft windows operētajsistemām. Jāzīmē ir darbībās, kuras tiek saliktas kopā un iegūta animācija. Jo lēzenāk tiek zīmēta, piemēram, roku kustība, jo plūstošāk tas izskatīsies animācijā.Ja roku kustībām tiek izmantoti pārāk maz kadru, tad animācija būs nedaudz saraustīta un vizuāli tas būs redzams, to varēsiet apskatīties pievienotajā video, kur tiek izmantoti tikai trīs zīmētie kadri priekš demonstrācijas.


Video redzamie attēli ir zīmēti paint programmā, protams, īpaši neiedziļinoties video varoņa krāšņumā, bet tīri priekš demonstrācijas, kā top "animācija", zīmējot kadrus. Zīmētie kadri tika ievietoti programma movie maker, taču var izmantot arī sony vegas, kurš piedāvā daudz vairāk iespēju. Photoshop sniedz daudz vairak iespēju kā paint progrmma, jo zīmētās detaļas var grupēt, kas atvieglo darbu. ja paint zīmējums ir viens vesels, tad photoshopā pat viss sīkākā detaļa var būt atsevišķs objekts. Piemēram, lai izmainītu rokas leņķi, Jums nebūs jāpārzīmē roka, bet gan konkrētais objekts jāpagriež attiecīgajā rotācijas leņķī. tas ietaupa ievērojamu laiku, kā arī zīmētie objekti un varoņi var tik izmantoti atkal un atkal nedaudz veicot izmaiņas zīmējumos.

Kā izveidot animāciju? Principā, uzzīmējiet vispirms varoņus, kuri tiks izmantoti animācijā. Pēc tam variet uzzīmēt telpas, jeb apkārtējo vidi, kurā šie varoņi tiks attēloti. Vēlāk variet šos varoņus apvienot ar telpām, kurās tie tiks rādīti, kā arī mainot šo varoņu kustības, tiks iegūta skaista animācija. Taču, lai izprastu kā izveidot animāciju, noteikti ieteiktu pamēģināt vispirms kombināciju paint + movie maker.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru