svētdiena, 2012. gada 9. septembris

Filmas par karu krievu un angļu

Dažreiz ir interesanti paskatīties filmas par karu un dažas no tām, kuras ir patikušas visvairāk varētu arī pieminēt, kā, piemēram, 9 rota, Glābjot ierindnieku Raeinu, Melnais vanags notriekts, Četri tankisti un suns. Šīs iepriekš minētās filmas ir palikušas visvairāk atmiņā ar labu sižetu un stāstu.

Filmas par karu:
9 rota principā pārspēj, manuprāt, jebkuru kara filmu, šī ir mana top 1 filma par šo tēmu. Pirmkārt, stāsts ir ļoti reālistisks, filmā tiek attēlotas patiesas vietas atbilstoši tam laikam. Tie, kas tur ir bijuši un piedalījušies zin cik patiesi, tad filmā tas viss tiek atspoguļots. Filmas stāsts ir par 80. gadu otro pusi, kurā jauniesauktie iziet apmācības kursu un dodas uz Afganistānu, kur notiek kara lielākās cīņas. ļoti daudzi karavīri iet bojā pildot pavēli ieņemt augstieni un noturēt pozīciju kamēr ierodas papildspēki.Pats labākais ir filmas beigās, kad pēdējie, kuri paliek dzīvi uzzin jaunumus par, kuriem ir šokā un ir sapratuši, ka ir darījuši kaut ko nejēdzīgu.

Glābjot ierindnieku Raeinu - 2. pasaules karš, kurš tiek attēlots filmā. Stāsts ir par to, ka četri brāļi tiek iesaukti armijā un visi dodās cīņā. Brāļi nebija vienās un tajās pašās frontēs. Mātei tiek pavēstīts, ka trīs brāļu mirstīgās atliekas tiek sūtītas, lai varētu tās apbedīt. Taču ir informācija, ka ceturtais brālis vēl varētu būt dzīvs. Tiešī tādēļ ir misija atrast ceturto brāli Raeinu un atgādāt to mājās pie mātes, kurš ir palicis viņas vienīgais dēļs, tiešī tāpēc filma saucās, Glābjot ierindnieku Raeinu.

Filma melnais vanags notriekts ir balstīta uz patiesiem notikumiem par tā laika karu. Konkrētais karš tika atdzīts par neizdevušos, jo gāja bojā ievērojams skaits karavīru un daudzi tika ievainoti. Misiju neizdevās izpildīt, jo nevarēja noturēt pozīcijas, viņi tika ielenkti no visām pusēm. Viņi cīnijās par citu cilvēku mieru un citu valstu cilvēku mieru, riskējot ar savām dzīvībām. Viņi bija varoņi.

Ir daudz krievu filmas par karu, taču viena, kura man patīk saucās Četri tankisti un suns, domāju, ka šo filmu zin daudzi. Filma gan ir ļoti veca un melnbalta, taču stāsts par karu un sižets kā tāds ir ļoti interesants. Filmā ir ļoti daudz smieklīgu atgadījumu, taču tai pašā laikā arī daudz skumju notikumu. No krievu filmām par karu, šī noteikti ieņem pirmo vietu starp visām, kurām esmu redzējis, atču nespēj konkurēt, protams, ar 9 rotu vai tāda veida filmām.

Varbūt kādam ir zināmas vēl labas kara filmas krievu valodā, kuras ir vērts pieminēt un noskatīties? Vēl būtu interesanti paskatīties filmas tieši par otro pasaules karu, kā tiek atspoguļoti visi notikumi. Viena laba un veca filma par šo tēmu, kurā ir stāsts arī par suņiem saucās četri tankisti un suns. Atceros, ka bērnībā pēc skolas šo daudzsēriju filmu skatījos un ļoti patika. Tagad šāda tipa filmas var skatīties online nemaz tās nelejupielādējot. Ir ļoti daudz mājas lapu, kas šādu iespēju piedāvā. Lietotājiem vairs nav nepieciešams uzturēt failus savā datorā, tagad tas tiek darīts uz serveriem, un šī iespēja nodrošina lietotājiem pieeju pie filmām un seriāliem, lai tos skatītos online.

5 komentāri:

  1. Tās kuras Jūs pieminējāt varētu ierindot sliktāko kara "topā".
    Šeit būs mazliet jēdzīgāks saraksts. Subjektīvs protams.
    Apocalypse now
    Sergeant York
    Full metal jacket
    They were expendable
    Das boot
    Empire of the sun
    un viena kuru es īosti nezinu kur likt pie labajām vai sliktajām - Three Kings. Rada pretrunīgas sajūtas.
    Nu bet es nekā autoru nenoniecinu. Ir cilvēki kas arī klausās kešu un pērk memory water.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par ieteikumiem, būs jāpaskatās.

      Dzēst
  2. "Četri tankisti" nav krievu filma, bet poļu - citi vēži.
    Noteikti noskaties "Battle of Britain" - nekādu datorefektu - puikas lido ar īstiem meseršmitiem palienētiem no Spānijas gaisa spēkiem.

    AtbildētDzēst
  3. 4 dienas maijā, Downfall, Melnā grāmatiņa

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par ieteiktajām kara filmām, lielāko daļu jau paspēju noskatīties, taču gaidu vēl jaunus ieteikumus.

    AtbildētDzēst