trešdiena, 2012. gada 1. augusts

Kā pelnīt ar youtube Latvijā

Daudzi iespējams, ka ir dzirdējusi, ka pastāv iespēja pelnīt internetā. Šāda iespēja tiešām pastāv un viens no variantiem ir youtube. Daudzi, tagad teiks, paga, paga, Latvijā ar youtube nevar pelnīt. Savā ziņā šeit varētu piekrist, taču Latvijā nevar pelnīt tikai, tad, ja pie registrēšanās esi norādījis, ka dzīvo Latvijā.  Taču ir neliels sīkums, registrējoties ir jānorāda obligāti korekta adrese un korekts telefona numurs. Tas jādara tāpēc, ka uz norādīto adresi tiks sūtīta vēstule ar pin kodu. Šis pin kods būs kā apstiprinājums tam, ka Jūs dzīvojat norādītajā adresē. Pēc pin koda saņemšanas, tas jāievada google adsense mājas lapā, caur, kuru tad var konkrolēt youtube peļņu. Tātad, lai pelnītu ar youtube, Jums ir vajadzīgs vai nu kāds radinieks, kas dzīvo valstī, kurā youtube atļauj pelnīt, vai pašiem jāaizbrauc uz kādu mēnesi padzīvot. Kāpēc mēnesi? Viņi aptuveni divu līdz četru nedēļu laikā šo vēstuli atsūta. Labākais variants jau, protams, būtu, ja kāds no radiniekiem dzīvotu reālā adresē.

Kā pelnīt ar youtube?

Peļņa notiek šādā veidā, ka Jūs izveidojiet youtube kanālu, kurā augšuplādējiet unikālus video, ievērojot youtube noteikumus par autortiesībām. Youtube attiecīgi pie katra video un uz katra video, izvieto reklāmu. Peļņa tiek aprēķināta, par katriem 1000 unikālo lietotāju skatījumiem, kā arī par to, ja kādam lietotājam konkrētā reklāma ir likusies interesanta un viņš šo reklāmu ir aplūkojis. Protams, lai iegūtu daudz video skatījumu, tam noteikti vajadzētu būt angļu valodā, lai gan nav noteiks noteikumos, ka tam tā obligāti ir jābūt. Lai video kanāls būtu populārs, ir jāveido diezgan orgināli un interesanti video. Šie video var būt par jebkādu tēmu - Pētnieciskie video, zinātniskie, humora, joku video, veidotas īsfilmas. Iespējas ir pietiekami daudz, lai izvēlētos savu kategoriju. Arī Latvijā ir daži zināmi kanāli, kuriem ir pietiekami daudz skatījumu, tas nozīmē to, ka iespējams video nemaz nav nepieciešams veidot angļu valodā.

Pēdējā laikā pelnīt internetā naudu ir kļuvis aizvien populārāk Latvijā parādās aizvien jauni youtube kanāli. Kā piemērus var minēt tādus latviešu youtuberu kanālus kā Pētera dzīve, vai cilvēks ar kameru un vēl daudzi citi. Interneta vidē nauda ir daudz, tikai tā ir jāmāk paņemt jeb precīzāk nopelnīt.Youtube ir starpnieks starp reklāmu devēju un Jums, tas nozīmē, ka visu nopelnīto naudu Jūs nesaņemsiet. jeb precīzāk nebūs visi nopelnītie 100%. Peļņa tiek aprēķināta automātiski un adsense kontā tiek norādīts cik procenti tiek atdoti youtube. Daudzi teiks, ka tas nav forši, ka youtube vel jāatdod daļa no nopelnītās summas, taču ja padomā loģiski, tad youtube sniedz iespēju pelnīt naudu, jo bez youtube tas būtu izdarāms daudz grūtāk. Būtu nepieciešama sava mājas lapa, kurā varētu izvietot šos video, tādā gadījumā būtu jābūt laba ireklāmai, lai piesaistītu apmeklētājus, taču youtube reklāma nav nepieciešama, jo apmeklētāji paši nāk un skatās video kā arī meklē video pēc atbilstošiem atslēgu vārdiem.

Latviešu youtuberi paliek aizvien vairāk un tas, protams, ka priecē. Ir vairāk dažādi video materiāli, kurus ir interesanti noskatīties. Kā arī, protams, ka palielinās konkurence, taču tas ir tikai pozitīvi.

10 comments:

  1. Interesanti, bet ja es uzrakstīšu savu adresi, Latvijā, bet uzrakstīšu ka dzīvoju Anglijā, viņi nesūtīs?
    Un intereses pēc, piem. ja man 1000 skatījumi, cik man iedotu par to Ls?

    AtbildētDzēst
  2. Sūtīs, protams. Jo naudu jau sūta Adsense, bet youtube norāda, ka dzīvo anglijā. Youtube un adsense ir savā ziņā atšķirīgi prejekti, kuri ir daļēji tikai saistīti.
    Grūti pateikt konkrētu summu par 1000 skatījumiem cik viņi maksā, tas ir atkarīgs no reklāmu cenām, kuras izvieto Jūsu video rullīšos. Jo dārgākas reklāmas, jo vairāk saņemsiet.

    AtbildētDzēst
  3. sveiks,
    man pasreiz ir 2k subsriberi un esmu sanemis savu pirmo pay out.. uzliku "form of payment" ka "Bank account"
    Last successful payment 11/22/13 8:52 AM ((€112.41) pagajushas 3 dienas bet vel nauda konta nav gribetu zinat cik ilga laika vini to ieskaitiis ? :(
    busu pateicigs par jebkadu info

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. varetu but ta ka man pasa banka jaaktivize?
      "Electronic Funds Transfer"

      Dzēst
    2. Es pats uz banku pa taisno naudu neesmu mēginājsi sūtīt, jo tāda iespēja parādijās nesen. Bez tam, nevajadzētu aizmirstt, ja nauda parādās bankas kontā, tad obligāti ir jāsamaksā arī nodokļi, ja banka ir vienīgais starpnieks starp nodokļu iekasētājiem, ja nauda nonāk uz rokas, tad par nodokļiem var netīšām aizmirst. Pagaidām mēģināju ar čeku, pirmais testiņš un ar naudas izņemšanu pastā. Ja čeks jāgaida bija trīs nedēļas, tad pieļauju, ja aptuveni tik pat ilgi varētu būt jāgaida bankas pārskaitījums. Kas rādas adsense kontā, varbūt ir kaut kāds status redzams? Parasti viņi uzliek statusu, lai zinātu, kādā stavoklī atrodās tava nauda.

      Dzēst
    3. Pēdējais veiksmīgais maksājums 13.22.11 08:52 ((112,41 €)
      vieniigais :/ nezinu isti kur to statusu rezet var.. laikam tad jaliek uz cekiem nakosho menes

      Dzēst
  4. kur tos sudus var atrast kur janorada adrese?

    AtbildētDzēst
  5. Vai kāds kas jau pelna naudu ar youtubi varetu man palidzet to sakt darit ludzu???
    Mans skype niks momoso54

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kādā jautājumā tieši ir nepieciešams palīdzēt?

      Dzēst
  6. Es nevaru atrast tas litaas kur janorada adrese:(

    AtbildētDzēst