pirmdiena, 2012. gada 20. augusts

Dokumentālās filmas

Dokumentālās filmas man patīk, jo no tām var uzzināt daudz ko interesantu, kā arī šāda veida filmas ir pietiekami izglītojošas un pamācošas. Pārāk daudz dokumentālās filmas neesmu skatījies salīdzinājumā ar drāmām, taču pāris desmit noteikti, ka būs. Gribētu noteikti pieminēt tās, kuras man ir palikušas visvairāk atmiņā.

Esmu redzējis filmu aftermath population zero, kur tiek simulēta darbība, kas notiktu, ja pēkšņi no pasaules pazustu visi cilvēki. Tiek parādīts kā daba nostājās savā vietā pirms cilvēki iejaucās un sāka būvēt dambjus, cirst mežus un visādi citādi iespaidojot. Pats interesantākais ir tas, ka cilvēki uz pasaules vairs nav, taču turpina darboties kodolreaktori un, protams, viņi bez cilvēku uzraudzības nav spējīgi darboties kā rezultātā notiek visā pasaulē kodolkatastrofas, izmirst dzīvnieki. Tiek parādīts, kuri atkritumi un materiāli viss ilgāk sadalās un rada nelabvēlīgu ietekmi dabai kā piesārņojums

Vēl esmu skatījies dokumentālo filmu par ekstazī, kā tas iedarbojās un kādu iedarbību atstāj uz cilvēka ķermeni. Filma bija diezgan interesanta, jo var pavērot cilvēkus un to fiziskās spējas un sajūtas pēc ekstazī lietošanas.Uzzināju to, ka ekstazī patiesībā ir ļoti daudz paveidu un visi nemaz nav tie labākie un tīrākie. Dokumentālajā filmā tika veikts eksperiments pēc ekstazī lietošanas, kurā cilvēkam bija jāskatās uz dažādiem attēliem un jāpasaka, kurā attēlā ir redzamas priecīgas sejas un kurā cilvēki nemaz tik draudzīgi neizskatās. Eksperiments pierādīja to, ka ekstazī ietekmē cilvēks nesaskata cilvēkos ļauno un negatīvās emocijas. Viņš atrodoties ekstāzē visu apkārtējo uztver pozitīvi, pašsajūta ir lieliska un garstāvoklis ir ideāls. Filmā arī tiek demonstrēts kā ātrāk iegūt ekstazī iedarbību, lai nav tik ilgi jāgaida ejot uz klubu. Šī ir tā viela, kas dod cilvēkam papildus enerģiju. Protams, filmā tiek stāstīts arī par negatīvo pieredzi, kurā cilvēki iet bojā vai arī traģiski saslimst. Visiem cilvēkiem nav tik spēcīgs organisms, lai lietotu šo vielu. Citiem pietiek pamēģnāt dažas reizes, lai būtu sekas.

Dokumentālās filmas ir par dažādam tēmām, taču man personīgi interesē lietas par kriminālām darbībām, neatļautām vielām. Piemēram, interesanta filma par bīstamāko bandu MS-13, kurā tiek pastāstīts, kurās pilsētās un vālstīs tā radusies, par to, kādas darbības notiek šajos grupējumos.Neviens īsti nesaprot kā viens cilvēks spēj kontrolēt tik daudz padotos. Cietumi ir pilni ar šīs bandas locekļiem, jo to biedri ir nežēlīgi un nebaidās nogalināt. Bandu cīņās parasti iet bojā vairāki desmiti cilvēku. Notiek izrēķināšanās arī ar ģimenēm un draugiem.

Vēl viena filma par ielu huligāniem, par lielākajām autoritātēm par to kā viņi rīko masu nekārtības, pēc spēļu kautiņus. Par līdera spējām kā cilvēks spēj uzkurināt apkārtējos, kuri brīvprātīgi iesaistās redzot, ka notiek kaut kāda pretlikumīga darbība.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru