otrdiena, 2012. gada 5. jūnijs

Virtuves sienas remonts

Virtuves sienas remonts nemaz nav tik vienkāršs. Ir vēlēšanās virtuvē uztaisīt remontu, taču vecajās mājās ir sķības sienas. Pašā sākumā bija domā nopirkt rotbandu un sienas līdzināt. Vēlāk būtu taisnas sienas un varētu nokrāsot. Gala rezultātā viss varētu izskatīties tīri labi. Taču neesmu baigais speciālists sienu līdzināšanā, tādēļ šī doma palika nerealizēta. Vēl biju iedomājies par plastmasas dēkīšu piestiprināšaanu pie brusām, kuras ir piestiprinātas pie virtuves sienas. Taču arī šī ideja netika realizēta, jo gāzes trubas traucē un tad ir jāsauc gāzes meistars, lai pārvelk trubas. Domu par flīzēšanu es atmetu jau sākotnēji, jo sienas ir pietiekami nelīdzenas, lai gan būtu vēlams, lai virtuvē sienas ir flīzētas un lai tās var mazgāt. Tā kā ārējā siena ir nelīdzenākā, tad nolēmu uz tās līmēt termotapeti, kura pildītu divas funkcijas, siltinātu sienu un novēsrtu vizuāli nelīdzeno virtuves sienu. Tagad esmu apstājies pie tā, ka nav īsti skaidrs, ko ar tām sienām darīt tālāk. Ir variants līmēt, krāsojamās tapetes, mazgājamās tapetes, parastās tapetes. Nevaru izvēlēties starp tapešu veidiem. Parastās tapetes teorētiski atkrt, jo tās vispār nav kopjamas. Principā šaubos par mazgājamām tapetēm un krāsojamām tapetem. Krāsojamām tapetem ir savs pluss, ka tās ir iespējams pārkrāsot vairakas reizes. Teorētiski tās ar mitru lupatu var arī mazgāt. Jautājums ir tāds, vai eļļas pleči uz krāsotam tapetēm ir labi redzami? Kādreiz gadās, ka tauki šprakšķ un tie nonāk uz sienas. Cik ātri nolietotos krāsotās tapetes, ja eļļas traipi tur nokļūtu samērā bieži. Kādus materiālus Jūs izmantotu vai tomēr ieteiktu izmantot man priekš virtuves sienu remonta? Principā ideāli būtu, ja virtuves sienas būtu mazgājamas.

virtuves sienas remonts


Virtuves remonts var prasīt daudz vairāk laika kā istabas remonts, ja izvēlās, piemēram, sienas flīzes virtuvei un grīdai. Labs veids kā taisnot sienas ir izvēlētie sienas paneļus, tā ir alternatīva reģipsim un citiem taisnošanas paņēmieniem. Sienas paneļi salīdzinoši ir lēti, kā arī viegli uzstādāmi. Sienu krāsa var pat izmaksāt dārgāk nekā izvēloties uzstādīt sienas paneļus, kurus var izvēlēties dažādās krāsās. Iet runa tieši par pvc paneļiem.Vecajās padomju mājās diemžēl ir maza, tādēļ nav iespējams pārāk radoši izpausties, daudzi gāž ārā sienu un savieno virtuvi ar istabu, šis varētu būt labs variants, kā modernizēt savu mājokli. Pirms sāk remontu virtuvē vajadzētu pārvilkt gāzes caurules, lai tās nebūtu tik uzkrītošās vietās, vēlams tuvāk pie zemes.

Priekš flīžu izvēlēs hanžu flīžu tirgus ir varbūt labs, jo tiek piedāvāta diezgan dažāda izvēle, taču cenas ir pietiekami augstas, tādēļ varbūt būtu labāk flīzes meklēt citos veikalos. Vismaz es flīzes parasti meklēju depo veikalā.

Sienas flīzes virtuvei

1 komentārs:

  1. Viennozīmīgi jāpiekrīt, jo virtuve tā pat kā vannas istaba ir no remonta darba apjoma puses skatoties darbietilpīgākās. Līdz ar to protams ka jārēķinās ir gan ar izmaksām, gan nepieciešamo laiku, ko vajadzēs lai veiktu kvalitatīvu remontu.

    AtbildētDzēst