sestdiena, 2012. gada 2. jūnijs

Kas labāks dīzelis vai benzīns

Kas labāks dīzelis vai benzīns? Ir plānots iegādāties kādu transportlīdzekli ar kuru varētu doties dažādos izbraucienos. Principā nevaru īsti saprast, kurš ir labāks variants dīzelis vai benzīns. Katram ir savi plusi un mīnusi. Dīzelis teorētiski patērē degvielu mazāk attiecībā pret benzīna transportlīdzekļiem. Ielejot dīzeļa transportlīdzeklī un benzīna transportlīdzeklī vienādu degvielas litru daudzumu, ar nosacījumu, ka mašīnas ir identiskas, ar dīzeli varēs veikt lielāku distanci. Tas takā būtu tāds liels pluss. Taču dīzeļa mīnus ir tāds, ka jāuzpasē motora eļļas patēriņš. Esmu dzirdējis ka dīzeļa dzinēji ir rijīgāki attiecībā uz motora eļļu. tas varētu būt dīzeļa dzinēja mīnuss. Otrs mīnuss varētu būt tas, ka dīzelim ir tāda specifiska skaņa, kura nav tik patīkama kā benzīna dzinējiem. Trešais mīnuss varētu būt tāds, ka ļoti aukstā laikā var būt problēmas piedarbināt dīzeļa dzinēju, ja akumlators un sveces nav labā stāvoklī. Tad nu tā īsti nevar saprast kurš ir labāks dīzelis vai benzīns. Benzīna mašīnām ir iespējams ievietot gāzes iekārtas, kas arī auto rada daudz ekanomiskāku. Taču, kurš ir tas labākais variants, pirkt vienkārši dīzeli jeb benzīnu un pēc tam aizmugurē ievietot gāzes iekārtu. Visticamāk, ka kaut kādi mīnusi ir gāzes iekārtām, neņemot vērā to, ka bagāžniekā paliek daudz mazāk vietas. Īsti nav skaidrs ar tehniskajām apkopēm, kam sanāk retākas tehniskās apkopes un lētakas, respektīvi lētak ir remontēt mašīnu ar dīzeļa dzinēju vai benzīna dzinēju. Un kā iespaido fakts, ja mašīnā, kura pārvietojas ar benzīnu tiek ievietota gāzes iekārta, vai tehniskās apkopes ir jāveic biežāk? Vai ir kaut kādas konkrētas detaļas, kuras tādēļ nolietosies ātrāk? Ir daudz jautājumu, bet tā arī neesmu tā īsti atradis vērtīgas atbildes. Varbūt kāds var pastāstīt nedaudz par benzīna un dīzeļa dzinējiem un gāzes iekārtām. Kādi ir plusi un mīnusi? Kas īsti ir labāks dīzelis vai benzīns vai benzīns ar gāzes iekārtu?

Teorētiski pats var uzstādīt gāzes iekārtu, taču nebūs sertifikāta un nevarēs iziet apskati, tādēļ pirms apskates iziešanas jāņem šī iekārta āra. Taču labākais variants būtu oficiāli uzstādīta iekārta ar sertifikātu, lai vēlāk nebūtu problēmu.

11 comments:

  1. Dīzelis ir krietni ekonomiskāks par identisku auto ar benzīna dzinēju. Bet ir divi iemesli, kāpēc es tomēr tuvākos gadus turpināšu braukt ar benzīnu. 1) Ziemā vajag garāžu, jo piedarbināt nakti uz ielas -25 grādos nostāvējušu dīzeli var būt problemātiski. 2) Jaunu mašīnu diez vai tik drīz varēšu atļauties, bet pirkt vecu dīzeli ir ārprātīga loterija, jo motora remonts var izmaksāt tikpat, cik vērta tā mašīna vispār ir.

    AtbildētDzēst
  2. Pēc būtības piekrītu iepriekšējam komentāram. Jaunie dīzeļi ir ok, bet ar vecajiem nekad neko nevar zināt. Man šķiet, ka jaunam auto arī tās vibrācijas tā nevar just.

    Manuprāt, labāk tad nopirkt ar benzīndzinēju un uzlikt labu gāzes iekārtu (kā opciju), kuru vienmēr var atslēgt/noraut, nekā ieberzties ar vecu dīzeli.

    Bet tā kā pats gadus 5 braucu tikai pa vasarām ar 2.8 L benzīnnieku un gāzi nedomāju likt (autiņš vairāk priekam), tad varbūt labāk uzklausīt viedokli no kāda ar lielāku pieredzi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā ir ar lielajiem motoriem un gāzes iekārtu, piemēra, 3.0 benzīns un gāzes iekārta, kāds būs aptuvenais gāzes patēriņš jeb naudas ziņā uz 100 km? Kā ir, ja pēr mašīnu no rokas ar jau uzstādītu gāzes iekārtu, kurai ir sertifikāts? vai pastāv kaut kāds risks, jeb arī, ja ir sertifikāts, tad viss kārtībā?

      Dzēst
  3. Vairāki man pazīstami cilveki ir benzīna dzinējiem pielikuši gāzes iekārtas un priecājas vien. Esot atmaksājies apmēram gada laikā.

    AtbildētDzēst
  4. Ja ir iespējams dabūt dīzeļdegvielu zem tanka cenas, tad var domāt par dīzeli - savādāk tikai benzīna auto ar gāzes iekārtu! Dīzelim (lietotam) galvenā problēmā ir dārgās un neparedzamās remonta izmaksas - kamēr iet - tikmēr +/- oki, tomēr ja kas jūk motorā visa ekonomija ir pa kāju pat ar uzviju!

    Kādi ir gāzes trūkumi - nu jā - it kā mazāk vietas bagāžniekā - tomēr liekot balonu rezerves riteņa vietā tā nav problēma - ja kaut kas lielāks jāved rezerves riteni var izņemt ārā.
    Galvenā problēma ar gāzes iekārtām ir gāzes servisu attieksme - viņi tagad ir pārslogoti un klienti viņiem pie vienas vietas. Mānās (saka ka liks vienu iekārtu, uzliek citu - sliktāku) , pavirši parada darbu (neregulē iekārtu braucot, nepārbauda auto tehnisko stāvokli)....

    AtbildētDzēst
  5. autors nav minējis budžetu. malietots dīzelis ok. 5 gadu un vecāks dīzeļauto ir loterija ar lielu iespēju vinnēt kosmiskus remontus. dīzeļus pērk, lai ekonomētu un brauktu lielus gabalus, attiecīgi auto ir nobraukti līdz pēdējam. benzīna auto ir lētāki par dīzeļiem, vidēji gāzes iekārtas cenā. atrast labu benzīna auto būs daudz vieglāk, iekrāmēt gāzi un miers. tikai jāatrod labs kantoris, šobrīd labs kantoris ir problēma. gāzes auto papildus nāk gāzes iekārtas apkopes ik pēc 10k km, pārējais kā parastam auto. gāzes auto atmaksājas atkarībā cik daudz brauc un cik lej benzīnā. man, piemēram, iekārta atmaksājās pēc 12k km, pusgads.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aptuvenais budžets varētu būt 2000 ls. Bet cik saprotu, tad laikam tomēr benzīns ar gāzes iekārtu būtu ideālāks variants priekš manis, kā arī atkristu problēmas ziemā piedarbināt.

      Dzēst
    2. gazes iekartai nav tik biezi javeic apkopes, respektivi viss iet un neraustas, ja ieliek, dargaakas sprauslas (hana, brc..utt)nevis tas kuras standartaa iet - Valtek...ta jau sim standarta nav ne vainas, tomer dargakajam ir vairak plusu- ekonomiskaakas, liels nobraukums un tad tikai apkope.personiskaa pieredze

      Dzēst
  6. Nu ar gāzi jau arī ir savas nianses. Te jau minēja vietas zudumu bagāžniekā. Tas viens. Otrs ir neizbēgamais jaudas zudums, braucot ar gāzi. Lielam un jaudīgam motoram to praktiski nejūt, bet 1,6 un mazākam par apdzīšanu vispār varēs aizmirst.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik vidēji maksā normāla gāzes iekārta un kā vispār atšķirt labu gāzes iekārtu no sliktas. Ir zināmas kaut kādas normālas vietas, kur šo gāzes iekārtu varētu uzstādīt?

      Dzēst
    2. Nu par to jaudas zudumu nevajag pārspīlēt! Viņš ir apmēram 5-10%, ko brauc ikdienā satiksmē, nejūt. Arī maza motora mašīnām.
      Pa 2000 ls sanāks paveca mašīna - tur pa lielam vienalga kāda gāzes iekārta.

      Dzēst