pirmdiena, 2012. gada 4. jūnijs

Bīstams satelīta telefona numurs +88213

Šonakt jeb precīzāk šorīt ap pulkstens 4:36 atskanēja telefona zvans, domāju, kas pie velna zvana. Ārā jau gaišs, nodomāju iespējams modinātājs. Taču nevelna! Paskatoties ar miglainām acīm uz telefona ekrāna, ieraudzīju dīvainu telefona numuru. Kamēr sapratu, ka tas nav vietējais numurs, zvans pārtrūka. Domāju, super, varēšu atkal gulēt, jo jāceļās tikai pēc pāris stundām. Taču nepagāja nepilnas divas minūtes, ka atskanēja vēlviens telefona zvans. Atkal zvanīja no tā paša numura, iedomājos, ka varbūt zvana priekšnieki un šie ir aizbraukuši komandējumā un kaut kāda šaize gadījusies. paceļu telefonu, taču neviens otrā galā neatbild. Nodomāju pie sevis, da nu pie velna visu. Bija neliela interese un vēlējos noskaidrot no kuras valsts tika zvanīts. Tā kā man daudzi pazīstamie un radinieki dzīvo ārzemēs, nodomāju, ka varbūt tas bija steidzams zvans, taču nesavienojās, tāpēc bija vēlme noskaidrot no kuras valsts tika zvanīts. Meklējot informāciju internetā, noskaidroju, ka nevienai valstij nav šāds telefona kods, kurš sākās +88213. Izrādās, ka tas ir satelīta telefons. Pirmā doma man bija tāda, ka nu ir dirs..., mani meklē vai nu par pirātismu vai nu google nodevusi kādam informāciju, ka es aktīvi internetā meklēju informāciju par narkotikām, sprāgstvielām un ieročiem. Vai arī esmu veicis citas nelikumīgas darbības internetā. Nodomāju, kāda velna pēc es pacēlu, drošvien ar satelīta palīdzību tagad izskaitļos manas koordinātes un pēc kāda laika mani sašņorēs. Taču, tad es kārtīgi padomāju un sapratu, ka laikam bērnībā pārak daudz skatījos filmas ar žanru fantastika un trilleri. Meklējot talāk informāckju par satelīta telefonu un mistisko kodu +88213, atradu informāciju, ka firma ir reģistrēta itālijā. Meklējot informāciju latviešu lapās beidzot uzdūros uz meklētajām atbildēm. Izrādās, ka reģistrētā firma itālijā, nodarbojās ar krāpnieciskiem mēģinājumiem. Doma ir pavisam vienkārša, tiek veikti zvani uz automātiski ģenerētiem numuriem, zvana parasti tādos laikso, lai cilvēki neatbildētu un viņiem būtu neatbildētie zvani. Viņiem ir cerība, ka cilvēks redzot neatbildētos zvanus atzvanīs uz šo numuru, tādā veidā sastādot sev ārkārtīgi lielu telefona rēķinu, jo par savienojumu un katru nākamo minūti ir jāšķirās vairak no diviem un pat vairāk latiem. Izrādās, ka es tajā vakarā nebiju vienīgais veiksminieks, manam draugam ir ganrīz identisks numurs, vienīgi atšķirās pēdejie trīs cipari. Arī viņam bija zvanījuši aptuveni tajā pašā laikā. Tādēļ, ja Jums zvana no nepazīstamiem numuriem, kuri sākās ar +88213 vai līdzīgi, labāk neatbildēt un nezvanīt atpakaļ, jo visticamāk tas ir krāpniecisks mēģinājums. Man personīgi zvanīja no šāda satelīta telefona numura +88213200140.

2 komentāri:

  1. Jepz.. šo apstiprinu. Man te ģimenē jau 2x pa nakti no kaut kāda +882 ir zvanījuši nesen. Tieši tavs raksts patrāpījās, kad rakājos pa googli meklējot vairāk info par šo. Paldies!

    Personīgi es par šādiem zvaniem nesatrauktos.. lai tik zvana (idiņi). Manam telefonam ir "melnais" saraksts. Ja nu vienīgi tie numuri mainās ik pa laikam. tad varētu būt čakars pievienot katru atsevišķi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik zinu, tad šie numuri tomēr mainās, vienīgi sākums gan visiem ir vienāds +8821

      Dzēst