otrdiena, 2012. gada 17. aprīlis

Google adsense čeks

google adsense ceks

Beidzot esmu saņēmis savu pirmo google adsense čeku. Bija nepieciešams diezgan ilgs laiks, lai savāktu tādu summu, kura redzama čekā. Taču, daudz kas ir mainījies, ir iegūta pieredze, zināšanas, ko var darīt un ko nē. Viena no lietām ir tā, ka google diezgan uzmanīgi pārbauda lapas saturu kā rezultātā var izrādīties, ka kādā dienā var dabūt banu. Līdzīgi notika ar mani, viņi kontu nenobloķēja, jo man ir arī citi projekti bez šī. Vienīgā lieta, ko viņi izdarīja, bija nobanots vecais domēns. Taču, tas nebija šķērslis turpināt iesākto. Izrādās, ka domēna maiņa šo to atrisināja. Saglabājās jau iepriekš veidotais saturs, kā arī bija iespējams izviektot atkal google adsense reklāmas. Vienīgais zaudējums ir google page ranks, taču domāju, ka paies kāds laiks un šis page ranks atkal būs tāds pats kā vecajam domēnam. Domēnu viņi nobanoja par saturu, kurš domāts pieaugušajiem. Respektīvi viņiem nepatika attēls no kādas filmas, kurā meitene bija redzama apakšveļā. Nebiju domājis, ka googlei šādas bildes nepatīk, taču kā izrādijās viņiem šāda tipa saturs nav vēlams. Kā arī dažādi asiņaini skati no filmām. Tādēļ izvietojot video un attēlus ir jābūt piesardzīgam. Google adsense čeks man atnāca aptuveni pēc mēneša. Pēc čeka saņemšanas es sazinājos ar banku, lai noskaidrotu, kādas ir komisijas maksas un cik ilgā laikā nauda tiks ieskaitītā manā bankas kontā. Kā izrādās komisijas maksas ir diezgan niecīgas. Par čeku, kura vērtība nepārsniedz 100 Ls, komisija ir 5 ls, čeku, kura vērtību nepārsniedz 500 ls, ir 10 ls, un nākamā komisija bija 15 ls, tur jau aizgāja laikam tūkstotis. Nauda aptuveni tiek ieskaitīta bankas kontā, 25 dienu laikā. Pastāv arī cits variants, kurš ir ātrāks, kaut kāds western union, kur jāiet uz pastu vai banku, kura atbalsta šādu sistēmu, taču man nekur nav jāsteidzās, tādēļ dodos uz savu banku un gaidu tās 25 dienas, līdz nauda ieskaitīsies kontā. Bez tam ar western union ir tas, ka pasts jau neizsniegs euro, viņi šo valūtu konvērtē pēc konkrētās dienas kursa uz latiem. Respektīvi ejot uz pastu konvertēšanas ceļā arī tiek zaudēta nauda. Banka teiksim, ja ir euro, tad euro arī ieskaita, pēc tam šo naudu var lietot tiešajā valūtā nekonvertējot. Ta kā šeit vēl ir jāizvērtē, kurš variants beigu beigās sanāk izdevīgāks, es esmu tomēr par čeķu. Patīk bankas darbinieka reakacija, kad pieiet pie viņiem un cenšās iesmērēt šo papīra lapeli. Vienkārši tas vārds google ir viziem zināms un tie, kas nezin par šādu peļņas iespēju, rodās uzreiz baigā interese un meklē internetā par google adsense produktu, var redzēt, kā acis iemirdzās. Man jau pašam arī patīkama sajūta, ka paskastē iekrīt vēstule no pašas googles.

Ja šī informācija likās noderīga vai interesanta, spied uz zemāk redzamajām pogām un iesaki šo rakstu saviem draugiem.

13 comments:

  1. Vispirms, apsveicu ar čeku. Lai labi tērējas. :)

    Gribēju pateikt, ka Tu uz Rīgu brauc caur Daugavpili. Tas ir: Google jau dažus gadus piedāvā, ka no sava googles konta vari izdrukāt kaut ko līdzīgu čekam no Western Union un ar to doties uz Hipotēku banku bez komisijas izņemt naudu. Agrāk uz Krājbanku varēja doties bez komisijas izņemt. Bet tagad šī banka vairs nav :)

    AtbildētDzēst
  2. Pasta nodaļās arī var izņemt WU naudu. Jānoraksta vienīgi kontroles numurs un sūtītāja adrese. Vienīgi apaklpojošais personāls parasti piekasās, ka sūtītājs ir Google Ireland, nevis persona, bet vajag tikai pateikt, ka tā vienmēr ir bijis, un tad viss ir ok. Komisijas nav nekādas, 25 dienas arī nav jāgaida (parasti ap 22.-24. datumu jau var saņemt naudu, nevis jāgaida kad atsūtīsies čeks, un tad vēl 25 dienas jāgaida).

    AtbildētDzēst
  3. Un 25% jānomaksā nodokļos. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. No 80 latiem neviens santīms nav nodokļos jāmaksā!

      Dzēst
    2. VID tantēm būs cits viedoklis. Ķēdīte tāda:
      - naudas izcelsme?
      - Reklāmas izvietošana lapā
      - vai esat reģistrēts kā saimnieciskās darbības veicējs?
      - :`(

      Dzēst
    3. Tāpēc vajag lietot Western Union - viss notiek skaidrā naudā, un VID ķetnas līdz tam nesniedzas

      Dzēst
    4. Vai tad ar Western Union naudu saņem uz rokas nevis bankas kontā? Vai tiešām man dēļ pāris euro ir jāvelkās uz to kantori un jamaksā nodokļi, elektroniski nav nekādas iespējas maksāt?

      Dzēst
    5. Ar Western Union nekāda komisijas maksa nav jāmaksā, un tu saņem skaidru naudu 10 minūšu laikā.

      Dzēst
  4. Jebkurš santīms no ārzemēm ir jādeklarē 0 deklarācijā. Tas tā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man tas viss liekās pārāk sarežģīti, ja to ir iespējams izdarīt internetā, tad ir okey, es ar 20 gadsimta metodēm tā īsti nemāku vairāk darboties, ka kaut kur jāiet ar kaut kādiem papīriem.

      Dzēst
  5. Ir kaut kur pieejams melnais saeaksts par nodokļu nemaksātājiem?

    AtbildētDzēst
  6. Nodoklji ir jaamaksaa.. Kaa gad citaadi sanjemsi peec savas naves(videeji statistiskais viirietis tik ilgi nedziivo) to pensiju, ko sola valdiiba? :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Žēļ, ka nav iespējams atstāt pensiju mantojumā, domāju, ka par to būtu jātaisa referendums. Vajadzētu noteikt limitu līdz, kādam vecumam tiek izmaksāta pensija mantojumā, ja cilvēka vairs nav.

      Dzēst