sestdiena, 2012. gada 31. marts

Ko darīt, ja nav ko darīt?

Kādreiz gadās situācijas, ka nav tā īsti ko darīt, tā ir slikta sajūta jeb patiesībā tā īsti nemaz nav vēlēšanās kaut ko darīt, gribās kaut ko tādu vienkāršu un relaksējošu. Laikam ir diezgan liela vērtība, tādēļ būtu prātīgi to izmantot lietderīgi. Gadījumā, ja nav tā īsti ko darīt, labākais veids kā savu laiku izmantot ir apgūt ko jaunu. Internetā ir daudz pieejamas bezmaksas elektroniskās grāmātas, kurās var izlasīt ļoti labu izglītojošu informāciju. Tās labākās grāmatas, protams, būs angļu valodā, taču tiem, kam šī valoda nav šķērslis būs lieli ieguvēji. Jo vairāk cilvēks zin un māk, jo vērtīgāks viņš ir, cilvēks nav nekad par vecu, lai kaut ko mācītos. Man, piemēram, interesē tādas grāmatas kurās var izlasīt noderīgu informāciju par photoshop, par dažādu animāciju veidošanu, web lapu dizainu izstrādi jeb fotogrāfēšanas pamatlikumi. Lasot tāda veida informāciju, kas pašam interesē, laiks tiek patērēts lietderīgi, kā arī tiek iegūtas jaunas zināšanas, kas kādreiz var noderēt. Tiem, kam nepatīk lasīt, savu laiku var patērēt skatoties filmas jeb vislabāk dokumentālās filmas, kuras skatoties arī tiek iegūta kaut kāda veida informācija. Dokumentālās filmas ir pietiekami informatīvas un izglītojošas, arī šādā veidā laiks netiek izmantots nelietderīgi. Vārtoties gultā un neko nedarot, patiesībā nav tas labākais variants un šādā veidā nemaz cilvēks nevar tik labi atpūsties, jo tā ir nīkšana, pietam nelietderīga laika tērēšana. Vēl labs veids ko var darīt, piemēram, rakstīt, grāmātu vai internetā kādu blogu. Tāda veidā var sev atstāt kaut kāda veida piezīmes, kuras pēc kāda laika var pārlasīt.

Vēl dažas lietas ko darīt, ja nav ko darīt:
Doties ar draugiem izbraucienā pie dabas ( kontakts ar cilvēkiem ir ļoti nepieciešams un lietderīgs)
Iet spēlēt pokeru uz kādu kazino vai pie kāda uz mājām (smadzenēm liek nedaudz padomāt)
Makšķerēšana (sava veida relaksēšanās, kā arī var noķert garšīgas vakariņas)
Izbrauciens ar riteņiem (Veselīgi un interesanti, ja ir izvēlēts labs maršruts, piemēram, gar jūru un kāpām, mežu)
Boulings, teniss, futbols, basketbols, volejbols ( atraktīva spēle, kā arī liek pacensties, jo vienmēr ir vēlme uzvarēt)
Ballīte, kur savācās draugi, paziņas (kompānija cilvēku uzmundrina, kā arī ir patīkami parunāties ar cilvekiem, kuri, piemēram, nav kādu ilgaku laiciņu redzēti. Kā arī laba ballīte vienmēr paliek atmiņā un visapkārt ir pozitīvas emocijas)
Jaunu recepšu izmēģināšana (var iemācīties pagatavot jaunus un garšīgus ēdienus, ko citreiz var pasniegt ciemiņiem)
Var aiziet uz kādu klubu, piemēram, Rīgā var aiziet uz klubu kefīrs (var iepazīties ar cilvēkiem, izdejoties, ar alkaholu tā mierīgāk, pretējā gadījumā nesanāks atpūsties, tieši pretēji, nākamā dienā būs nogurums un brīvdienas būs paskrējušas kā nebijušas)
Ja ir bezmiegs, tad var palīdzēt kāda laba filma, ir divi varianti, jūs šo filmu noskatīsieties līdz galam, neko nebūsiet zaudējusi, jo tapat miegs nenāca, toties nebūs veltīgi iztērēts laiks gulšņājot, otrs variants, ka filmas laikā jūs aizmigsiet. Filmu diemžēl nāksies skatīties vēlāk vēlreiz, toties būs izdevies izgulēties.

Nevar būt tā, ka nav ko darīt, ir tikai jābūt vēlmei un tas arī viss.

Ko darīt Rīgā ?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru