svētdiena, 2012. gada 22. janvāris

Remonts virtuvē

Remonts virtuvē ir jātaisa tāds, lai būtu praktisks un pašam arī patiktu. Ar vārdu praktisks bija domāts, ka jāizvēlās remontam tādi materiāli, kas atbilst virtuves būtībai. Tajos gadījumos, kad virtuvēs nav nosūcēju, pirms tiek gruntēti un krāsoti griesti, vajadzētu tos nomazgāt, piemēram, ar fairy, lai atmazgātu no taukiem, kas gadu laikā ir sakrājušies. Tiem, virtuvē ir nosūcēji, tādai problēmai nevajadzētu būt. Ja nepieciešams, tad griesti tiek līdzināti, ja nē, tad var iet pie nākamā soļa, griestu gruntēšana. Pēc griestu nogruntēšanas var droši krāsot perpendikulāri logiem, otro reizi paralēli logiem un trešo reizi atkal perpendikulāri logiem. Būtu ieteicams krāsot trīs reizes, ļaujot kārtīgi nožūt pēc katras krāsošanas reizes. Tālāk var ķerties pie sienām. Virtuves remonts var būt arī sarežģīts tāpēc labākais variants iespējams, ka būtu sienu līdzināšana un krāsošana. Taču var izvēlēties arī citus materiālus, kā piemēram, mazgājamās tapetes vai flīzes. Grīdai noteikti vajadzētu būt diezgan labi kopjamai, tādēļ ideāls variants varētu būt grīdas flīzes vai arī linolejs, kurš ir diezgan viegli kopjams. Remonts virtuvē parasti neaizņem daudz laika. Iedvesmai internetā variet pameklēt dažādus dizaina piedāvājumus, kas atvieglos izvēlēties krāsu kombinācijas un varbūt pat materiālus, kādus izmantot remonta laikā.

remonts virtuvē


Remonta izmaksas varētu būt dažādas atkarībā no izvēlētajiem materiāliem. Piemēram, flīzes izmaksas ir daudz lielākas nekā pvc virtuves sienu paneļi vai reģipsis. Lai izflīzētu sienas un grīdu, kopējā summa var pārsniegt pāri simts latiem, tikai par flīzēm. Hanzas flīžu namā, bija flīzes, kuras nebija no tām dārgākajām un to cena bija 4 Ls par kvadrātmetru. Protams, ka vēlams būtu flīzēt sienas un grīdu, jo virtuvē tas būtu nepieciešams, lai vieglāk varētu kopt un tīrīt. Bez tam, ja nav tvaiku nosūcēja, tad šie tvaiki ar eļļu nosēžās uz sienām, taču, ja ir flīzes, tad elementāri ir nomazgāt sienas kā arī grīdu. Vēl pastāv variants krāsot sienas, taču pirms tam ir jāveic visi nepieciešamie darbi, lai varētu sākt krāsot. Gan krāsošanas gadījumā, gan flīzēšanas gadījumā, sienām ir jābūt daudz maz līdzenām un taisnām.

Variet vēl palasīt par šo pašu tēmu - Remonts virtuvē

Virtuves griestu remonts man izmaksāja 30 euro. Cenā ir iekļauta grunts, krāsa un nepieciešamie instrumenti. Virtuves griestus krāsoju trīs reizes. Joprojām tie ir balti, lai gan pagājuši jau četri gadi. Griestu krāsošana ir ļoti vienkārša un ātrs process. Tiem, kuriem griesti ir diezgan šķībi un grubuļaini var lietot griestu plāksnes, ja nav vēlēšanās griestus taisnot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru