piektdiena, 2012. gada 20. janvāris

Kā pieņemties svarā

Pieņemties svarā var tikai tādā gadījuma, ja dienā tiek uzņemts daudz lielāks kaloriju skaits kā tas tiek patērēts. Ne visas kalorijas ir vērtīgas. It kā saldumos un uzkodās, kaloriju daudzums ir ļoti liels, taču, šīs kalorijas ir diezgan nevērtīgas un tās tiek ātri sadedzinātas. Vērtīgas kalorijas ir no veselīgiem produktiem. Ja nodarbojās ar aktīvu dzīves veidu, tad kaloriju patēriņš ir daudz lielāks, tas nozīmē, ka attiecgi ir jāēd vairāk. Sportisti, parasti ēd ļoti labi, jo tas viņiem ir nepieciešams. Sportisti parasti lieto diezgan daudz dārzeņus un augļus. Ogļhidrāti ir nepieciešami, lai pieņemtos svarā. Daudzi ikdienā šķidruma uzņemšanai lieto limonādes vai tēju, kafiju. Taču šie šķidrumi ir diezgan nevērtīgi kaloriju ziņā. Ja ir vēlme pieņemties svarā, tad labāk šķidrumu uzņemt, kurš ir pietiekami bagātīgs ar kalorijām un vitamīniem, piemēram, piens, kefīrs, svaigi spiesta sula. Izdzerot litru piena var uzņemt aptuveni 600 kalorijas.

Kā pieņemties svarā lietojot veselīgu uzturu?
Padomājiet cik kalorijas Jūs pazaudējiet, aizstājot litru piena ar piemēram, litru tēju vai kafiju dienā. Cilvēkam vispār dienā vajadzētu uzņemt divus litrus šķidruma. Protams, nevajadzētu pārspīlēt ar piena dzeršanu, taču izdzerot vienu litru dienā, nekas slikts nenotiks, ja šo litru sadalīsiet visas dienas garumā. Augļi ir pietiekami bagātīgi ar ogļhidrātiem kā arī tajos ir liels daudzums vitamīnu. Grūti ir pateikt cik katram būtu nepieciešams dienā uzņemt kalorijas, lai pieņemtos svarā, tas viss ir atkarīgs no aktīvā dzīves veida, jeb ko Jūs konkrētajā dienā dariet. Pēc vidējās statistikas, vajadzētu uzņemt 3000 kalorijas pie vidēji aktīvas slodzes. Taču, lai konkrēti nosauktu šos skaitļus, pašiem ir jārēķina cik Jūs dienā aptuveni patērējiet kalorijas, lai varētu izrēķināt cik kalorijas nepieciešams uzņemt, lai palielinātu savu svaru. Kā zināms, lai pieņemtos svarā, ir nepieciešams uzņemt dienā vismaz par dažiem simtiem kaloriju vairāk, kā tās tiek patērētas. Pieņemties svarā ir tik pat grūti kā tiem cilvēkiem, kuri velās notievēt. Process ir tikai pretējs. Lai neaptaukotos, būtu vēlams, uzkrātās kalorijas jeb taukus pārstrādāt  muskuļos. Viss ir jākontrolē ar svariem un jāanalizē rezultāts, lai panāktu vēlamo efektu.

kā pieņemties svarā


Kā ātri pieņemties svarā?

Tātad nepieciešama pārtika, kura ir veselīga un bagāta ar nepieciešamajām kalorijām, ogļhidrātiem, olbaltumvielām un vitamīniem. Katru dienu ir jāēd brokastis, pusdienas, vakariņas un būtu vēlams vēl papildus divas ēdienreizes ar mazāku kaloriju dauduzmu. Ja ir liela slodze dienas garumā, tad nepieciešams uzņemt pietiekami daudz olbaltumvielas aptuveni divus gramus reiz cilvēka ķermeņa masa. Ja Jūs sveriet 70 kg, tad 70 x 2 = 140 g olbaltumvielas. Ogļhidrātiem ir jābūt līdzsvarā, jo tie ir nemazāk nepieciešami.

pieņemties svarā


To kā pieņemties svarā varētu zināt arī ārsti, kuri specializējušies šajā jomā, vajadzētu noteikti apmeklēt šādu ārstu, lai sastāda speciālu diētu, lai iegūtu normālu ķermeņa masu, jo var gadīties, ka uzturā lietojiet nepareizi izvēlētus produktus, kuri ir diezgan mazvērtīgi Jūsu organismam. Iespējams, ka Jums trūkst konkrētu vitamīni, taču to visu var noteikt tikai ar analīžu palīdzību. Cenas gan par šādiem pakalpojumiem nav tās lētākās, taču rezultāts būs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru