ceturtdiena, 2011. gada 10. februāris

Kāpēc krakšķ kauli?

Krakšķ kauli


Kauli krakšķ gan bērniem, gan pieaugušajiem. Saliecot roku vai kādu citu locītavu ir novērojams un dzirdams krakšķis locītavā. Izrādās, ka šī parādība nav bīstama un neliecina par kaut kādu slimības tuvošanos. Krakšķēšana ir atkarīga no locītavu konstrukcijas uzbūves. Parasti kaulu krakšķēšana ir novērojama cilvēkiem, kuriem ir pazemināts svars. Kauli krakšķ tādēļ, ka ir pazemināts locītavu šķidrumu daudzums vai arī locītavas nepietiekami blīvi atrodas viena pie otras. Tas var gadīties pēc kādu kaulu lūzumu sekām. Šāda parādība ir novērojama tiem cilvēkiem, kuriem ir diezgan smalki kauli. Kaulu krakšķēšana var arī pazust lietojot pareizos produktus uzturā, kas nodrošinātu pietiekamu locītavu šķidrumu daudzumu.
Ar man bija kādreiz jāuzdod šis jautājums, kāpēc krakšķ kauli. Un tad es sāku meklēt informāciju, kas varētu atrisināt šo problēmu. Sāku savā uzturā vairāk lietot piena produktus un katru dienu dzēru šķidrumu kā minimums 2 litrus dienā. Šis risinājums man nāca par labu un problēma tika novērsta, kā arī papildus nodarbojos ar fiziskām aktivitātēm, lai locītavas tā kārtīgi iekustinātu un pieslīpētu kaulus.
krajšķ kauli un locītavas Dažreiz, kad kauli krakšķ, ir nepatīkama sajūta, liekās, ka kaut kas pārlūzt. Locītavām vajadzētu veikt vingrinājumus katru dienu, arī tas ir variants, kā pārtraukt šo kaulu krakšķēšanu jeb precīzāk locītavu krakšķēšanu. Tad, kad krakšķ locītavas, tas vienozīmīgi liecina par problēmu, kura ir jārisina. Nav patīkami, ka ir klusums un tev pēkšņi kauli nokrakšķ, tādēļ vajag pie tā piedomāt un novērst šo problēmu. Visas problēmas ir atrisināmas un novēršamas, tā nu tas ir.

5 komentāri:

  1. nav nemaz tik vienkarsi,kauli krask pec epiduralas anestezijas ari mugurkauls,ari var but iekaisuma process ka ari slikti laika apstakli piemeram mitrums un lietus.un te jau nav tik vienkarsi atrast risinajumu.

    AtbildētDzēst
  2. Man krakšķ, vai tirkšķ kakla skriemeļi. Grozot galvu ik pa brīdim nokrakšķ līdz pat pastāvīgai tirkšķēšanai.
    Vingroju katru rītu, bet nekas nemainās uz labu. Mazkustīgs darbs. Šķidrumu gan ikdienā dzeru maz. Par pienu gan nebiju tā aizdomājies. Paldies par ieteikumiem, bet būs vēl kaut kas jāpameklē par šo tēmu.

    AtbildētDzēst
  3. Es neteikssu ka esmu kaulains 86 kg, arii neteikssu ka resns, svaru zaali apmekleeju gandriiz katru dienu! Par piena lietossanu arii nesuudzos jo esmu no laukiem un aptuveni 1l piena es izdzeru dienaa.
    Trenejot veedera presi man kraksskk mugurkauls! Arii citas lociitavas. Juus vareetu pateikt kapeec taa?

    AtbildētDzēst
  4. Man krakšķ ceļi un man ir 11 gadu tas ļoti sāp dažreiz pat paiet nevaru kad eju uz trenniņu(basketbolā) un tad tie pāriet ko man darīt tā ir kāda slimība

    AtbildētDzēst