svētdiena, 2011. gada 16. janvāris

Kalendāru izgatavošana

Kalendāru izgatavošana ir laba un interesanta dāvana. Kalendāru izgatavošanas cenas ir atkarīgas no ievietoto fotogrāfiju skaita un kalendāra izmēriem. Tā kā nesen vienam draugam bija dzimšanas diena, tad bija nepieciešama dāvana. Mēs ar draugiem nolēmam uzdāvināt kalendāru ar 12 fotogrāfijām, kuras simbolizē kaut kādus notikumus mūsu dzīvē. Manuprāt, dāvana bija izdevusies. Kalendārs izmaksaja 7.99 Ls un tā izmērs bija A4 formāts. Taču, par tādu cenu un tādu izmēru, šī konkrētā cena ir par lielu. Tā kā nebija daudz laika, tad nekas neatlika, kā pasūtīt par 7.99 Ls, pēc iespējas tuvāk. Taču, ir iespējams, pasūtīt lielāku kalendāru, divdaļīgu, kur katra bilde ir savā lapā un kalendāra dienas ir otrā lapā. Par šādu kalendāru nākās maksāt 4 Ls. Tātad sanāk gan lētāk, gan arī kalendārs sanāk lielāks. Kalendāru izgatavošana, notiek parasti 1-3 dienu laikā, taču patiesībā, šo kalendāru parasti izgatavo vienas dienas laikā, jo nekāds lielais darbs jau tur nav. Ja ir atbilstoš papīrs uz kā printēt bildes jeb pašu kalendār, tad mierīgi, šo kalendāru var izgatavot mājas apstākļos. Un ja māk iesiet, tad arī to var izdarīt mājas apstākļos, taču ja nemāk, tad var aiziet uz kādu no kantoriem un to izdarīs par lētu naudu. Manuprāt līdz latam, bija jamaksā par iesiešanu. Kalendāru izgatavošana nav pārāk ilgs process un tā ir laba dāvana.


5 komentāri:

  1. diletantiski spriedelējumi, diemžēl.
    Ideja jā, laba. Atmiņā paliekoša un ar rokām var pačamdīt. Cena, protams, vienmēr var vēlēties zemāku cenu, bet šajā cenā ietilpst gan bilžu krāsu koriģēšana, gan atbilstošas tehnikas izmantošana, kur var apdrukāt ko biezāku par biroja papīru. Galu galā, nodokļi, algas, biroja uzturēšanas izdevumi, tehnikas uzturēšanas izdevumi - lūk arī sanāk tie 6-7-8-10Ls. Iespējams izgatavojot 10 eksemplārus, būtu vēl mazliet dārgāk, bet ne daudz. Viens eks vienmēr ir dārgi, jo darbs jāiegulda tikpat cik izgatavojot 10-20-30 u.t.t. gab.
    Nez vai par ~2Ls (no kuriem 1Ls aiziet par iesiešanu) pats daudz gribēsi labus, kvalitatīvus kalendārus nodrukāt citiem? :))))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jā, priekš citiem tas nebija domāts, doma bija tāda, ka var pats mājas apstākļos izveidot kalendāru, aiziet iesiet un kādam uzdāvināt. Kopējās izmaksas sanāk lētākas kā pasūtīt pie kāda, šādu kalendāru, jo par darbu ir jāmaksā.

      Dzēst
  2. Ideja laba pašam izgatavot kalendāru, bet laika ziņā aiņems dadz stundas kamēr sagatavosi foto, tad kalendāro daļu, tad druka, kvalitātes un salikuma kontrole, vēl kalendāra lapas jānes iesiet, u.t.t. Labāk uzticies profesionāļiem Tērbatas ielā 85, izcila kvalitāte par pieņemamu cenu.

    AtbildētDzēst
  3. Visa veida kalendāru izgatavošana A. Zariņa zīmogu fabrikā

    AtbildētDzēst
  4. Visa veida poligrāfijas darbu druka.
    Kalendāru izgatavošana.

    AtbildētDzēst