svētdiena, 2010. gada 19. decembris

Led lampas apgaismojums

Led lampas apgaismojums, salīdzinajumā ar jebkuru citu apgaismojumu, ir ļoti ekanomisks. Led lampas ir populāras visā pasaulē. Šo led lampu patērētā strāva ir ļoti niecīga. Viena 3mm led diode, patērē aptuveni 0.03 mA. Protams, lai apgaismpjums būtu daudzmaz pieņemams, šāda led lapma sastāv no vairākām led diodēm. Pārsvarā led lampas, sastāv no 5mm diodēm. 3mm led diodes, pārsvarā izmanto līdzstrāvai, piemēram, māsīnu apgaismojumam, vai datoru dizainam. Led lampas patērē maz strāvu, jo visu gaismas starojumu viņa izstaro 99%. Led lampas, siltumu pārsvarā neizstraro, salīdzinājumā ar citiem apgaismes ķermeņiem. Māju dekorēšanai, piemēram, Ziemassvētkos, var izmantot Led virtenes. Viņas patērē mazz elektroenerģiju un izskatās ļoti jauki. Tiešī tādēļ, led lampas, spuldzes, dažādas virtenes izmanto, lai dekorētu ēkas, piešķirtu labāku dizainu elektro iekārtām.
Ebay interneta veikalā, var iegādāties ļoti lētus Led miglas lukturus, par 12 ls. Manuprāt, tas ir lēti. Led lampām ir īpašība, spīdēt ļoti spilgti, tās izstaro ļoti labu gaismu. Tas varētu būt viens no faktoriem, kādēļ izvēlēties, led lampas arī māšīnas aprīkojumam. Kā arī mašīnu tūninga izmanto Led apgaismojumu. Piemēram, ebay var iegādāties 2 Led virknes, kur katrā virknē ir par 15 Led diodēm un cena ir 8 Ls. Led lampas izmanto ārī ekrānu izgaismošanai. Piemēram, drošvien esiet ievērojusi pie Maxima karājas liels ekrāns, kurš rāda reklāmas. Arī tur tiek lietotas led lampas. Tādā veidā viņi ietaupa naudu, jo nepārmaksā par elektrību.
Ja Latvijā tiktu izveidots Led ielu apgaismojums, valsts ietaupītu daudz naudu. Vēl led lampas var izmatot akvārijos, jo tad ūdens izskatās vienkārši ideāli, jo tas labi atstarojas pret spožajām led lampām.


Led apgaismojums ir labs risinājums kā ietaupīt un samazināt elektrības rēķinu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru