pirmdiena, 2010. gada 20. decembris

Fizikas uzdevumi

Fizikas uzdevumi


Zemāk ir redzami trīs fizikas uzdevumi, kurus Jūs variet trenēties atrisināt. Būs arī dotas atbildes, tādēļ būs iespēja salīdzināt savu atrisināto rezultātu ar šeit ievietoto rezultātu, kurš ir 100% pareizs.

1.Fizikas uzdevums
Cik liels sākuma ātrums, vertikāli lejup krītošai lodītei jāpiešķir, lai tā no 57 m augstuma nokristu 3 sekundēs. Tātad sākuma vērtības ir augstums, kuru apzīmē ar h=57 m un laiks, ko apzīmē ar t=3 s.

2.Fizikas uzdevums
Spararats pēc t=1min, no rotācijas sākuma sasniedz ātrumu, kas atbilst frekvencei v=720 apgr/min. Aprēķināt spararata lenķisko paātrinājumu un apgriezienu skaitu šajā minūtē. Jāuzskata, ka kustība ir vienmērigi paralēla.

3.Fizikas uzdevums
Aprēķināt rotējoša riteņa rādiusu, ja zināms, ka lineārais ātrums v1, punktam, kas atrodas uz riteņa aploces ir 2,5 reizes lielāks par lineāro ātrumu punktam, kas atrodas par 5 cm tuvāk riteņa asij.

Zemāk redzamajās bildēs ir trīs fizikas uzdevumi un to atrisinājumi.



fizikas uzdevumi-formulas
fizikas uzdevumi

fizikas uzdevumi
Patiesībā ir pieejami vēl ļoti daudz dažādi fizikas uzdevumi ar formulam un atrisinājumiem un pat paskaidrojumiem. Gadījumā, ja kādam rodās interese, tad atstājiet komentāru šeit lejā vai arī labāk atsūtiet e-pastu, sadaļā kontakti. Manurpāt, šādi teksta uzdevumi ar visām formulām un to lietojumu palīdz apgūt tēmu, Pats esmu gājis cauri visam šim posmam un zinu, ka ne visiem padodās fizika un man jau nav žēl ievietot šeit vai aizsūtīt privāti uzdevumu atrisinājumus.

Iespējams, ka varētu noderēt fizikas formulu lapa , lai vienkāršāk būtu risināt.

3 komentāri:

  1. Ventilators griežas ar ātrumu, kas atbilst frekvencei 15 s-1. Pēc ventilatora izslēgšanas tas
    turpina griezties vienmērīgi palēnināti un līdz apstāšanās momentam izdara 75 apgriezienus.
    Pēc cik ilga laika no izslēgšanas momenta ventilators apstājas?

    Vajadzētu palīdzību...
    paldies!

    E

    AtbildētDzēst
  2. mans kirjaone@inbox.lv

    AtbildētDzēst