piektdiena, 2010. gada 17. decembris

Atvasināšanas formulas

atvasinasanas formulas Aplūkojot attēlu, atradīsiet atvasināšanas formulas. Ir pieejamas gan parastas atvasināsanas formulas, kā arī saliktu funkciju atvasināšanas formulas. Lai būtu vieglāk uztvert šīs formulas un, lai varētu iemācīties atvasināt, es ievietošu pāris atvasināšanas uzdevumus. Šie uzdevumi ir jau atrisināti un rezultāti pārbaudīti. Atvasināšana nemaz nav tik sarežģīta, viss kas ir jāzin, tās ir pamata atvasināšanas formulas. Ja formulu lapa ir priekšā, tad nekādam problēmām, risinot uzdevumus, nevajadzētu būt. Esmu pats savā laikā mocījies ar dažādiem piemēriem, taču tad kad viss kļuva skaidrs jeb precīzāk, kad nebija vairāk variantu, viss patiesībā likās tik elementāri, vienīgi pirms tam tā nešķita. Ir pieejami arī uzdevumi, kur irt saliktas funkcijas atvasināšana.

atvasināšanas formulas
atvasinasanas formulas

atvasinasanas formulas


Gadījumā, ja kādam ir interese varu ievietot vēl daudzas citas uzdevumu lapas ar risinājumiem, par dažādam tēmām kā arī noderīgas integrēšanas formulas. Principā risinājumi ir pieejami pilnīgi visam tēmām, tie ir vecie mājas darbi, kuri tika pirkti no kādas teicamnieces, kam padevās risināt tāda tipa uzdevumus. Atvasināšana ir tā pati integrēšana tikai ar pretējām darbībām. Ja lietojot šīs formulas vienā virzienā viss ir saprotams un izdodas, tad arī ar pretējo formulu pielietošanu nekādiem sarežģījumiem nevajadzētu būt.

6 komentāri:

  1. Lieliska formulu lapa. Paldies! :)

    AtbildētDzēst
  2. kā varētu dabūt vēl citus variantus?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kādi varianti tieši interesē? Varētu nosūtīt pa e-pastu vai publicēt, ja nosauksiet, kas konkrēti interesē.

      Dzēst
  3. piem.: lnx/(3x-1+x^2 )

    AtbildētDzēst
  4. vari izlidzet un atsutit uzdevumus par atvasinashanu un ka vinus rekjinat jebkada palidziba noderes mans (pinyking32@gmail.com)

    AtbildētDzēst
  5. Liels Tev paldies)))))

    AtbildētDzēst