piektdiena, 2010. gada 22. oktobris

Radiatori vai to imitācija

Radiatori ir viens no galvenajiem faktoriem, kādēļ ziemas un rudens mēnešos mājā vai dzīvoklī ir siltums. Runājot par padomju laikos celtajām mājam, tad radiatoru vietā atrodās konkrētas imitācijas. Tā mazā truba nav spējīga piesildīt pat vienu izstabu. Kā arī pati tehnika, kā notiek siltuma apmaiņa ir diezgan novecojusi. Ar radiatoru imitāciju, izstabā ir mitrums, kā rezultātā rudens mēnešos iesnas noteikti var dabūt.
Tad nu vienreiz man tie radiatori, kurus var nosaukt par imitāciju, apnika un nolēmu tos nomainīt uz kaut ko jēdzīgāku. Nopirku radiatorus, kas ir gandrīz pa visu sienu, platumā 0,5 metri, garumā 1,5 metri un dziļumā 20 centimetri. Siltums ir jūtams netikai vienā izstabā, bet uzreiz visā dzīvoklī. Un tagad es vismaz saprotu par ko maksāju, nevis kā citus gadus, kad jāmaksā par apkuri, bet jēga no apkures nekāda.
Labākais gadalaiks, kad mainīt radiatorus ir vasara, jo tad šis process sanāks lētāks. Pirmām kārtām radiatoru cenas ir lētākās, un arī meistariem ir jāmaksā daudz mazāk. Tas ir tāpēc, ka vasaras mēnešos, viņiem nav jālaiž ārā ūdens no sistēmas.

Radiatori kaut ko jau maksā, taču tos nomainot Jūs sapratīsiet par ko Jūs to naudu esiet iztērējuši un ziemas mēnešos sapratīsiet kādēļ jāmaksā par apkuri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru