svētdiena, 2010. gada 10. oktobris

Kafija un kafijas dzērieni

Labs kafijas dzēriens, aukstiem ziemas vakariem, kuru sauc par ziemas sapņu kafiju.

Kafijas dzērienu pagatavo no 400 ml stipras kafijas.
200 ml karsts kakao, var pievienot 1 šķipsnu piparkūkas garšvielas, 100 ml piens, nedaudz cukurs, un dekorēt var ar šokolādes skaidiņam jeb labāk ar kakao pulveri.

Pagatavosana notiek šādi.
Kafijā ir jāiemaisa kakao pulveris un piparkūkas garšvielas, piens ir jāuzputo. Tad glāze vai lielāka krūze ir jāpiepilda ar kafiju un tad pa virsu tiek uzlietas piena putas. Tad pēc garšas kafijai tiek pievienots cukurs un pašās beigās priekš dekorācijas, kafijai uz piena putam uz uzbērt kakao pulveri vai arī šokolādes skaidiņas.

Tas arī viss, kafija ir gatava!


Vēl labs veids kā pasniegt kafiju, kafijai var pieliet nedaudz balzāma vai arī konjaka. Garša ievērojami būs baudāmāka ar tādu interesantu specifisku garšu labā nozīmē. Pagatvošna īpaši daudz laika neaizņem, kā arī kokteiļa dzēriens būs pietiekami garšīgs, lai būtu vērts mēģināt to pagatavot pašam mājas apstākļos.

Rīta kafija ir lielisks veids kā atvērts acis, kuras knapi turas vaļā. Citi teiks, ka viņiem tas nepalīz, bet tas ir tikai tādēļ, ka organisms jau ir pieradis pie šīs stiprās dziras. Melnā kafija no rīta vislabāk pamodinās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru