sestdiena, 2010. gada 11. septembris

Cik svarīgs ir miegs

Ja Jums ir bail aizgulēties, tad Jums savai zemapziņai ir jānorāda konkrēts laiks cikos Jums ir jāceļās. Tādā veidā Jūs pamodīsieties īstajā laikā un modinātajs pat nebūs nepieciešams. Pirms ejiet gulēt, ejiet ar tādu domu gulēt, ka rīt man jāceļās tiesi tikos un tas priekš Jums ir svarīgi. Miegs ir svarīgs cilvēka ķermenim un veselībai. Tādēļ miega trūkums var izraisīt uzbudinajumu, nomāktību. Cilvēkam ir jāguļ astoņas stundas dienaktī. Medicīniskie pētījumi ir pierādījuši, ka bezmiegs var radīt nervu sabrukumu. Miegs cilvēkam ir enerģijas avots. Miega trūkums izraisa atmiņas un organisma fiziskā stāvokļa pasliktināšanos. Ja cilvēks ir noguris, tad viņam ir apgrūtināta domāsana. Ja Jums ir tāds darbs, ka visulaiku ir jādomā vai arī daudz mācieties, tad smadzenes tiek pārpūlētas un tad, smadzenēm ir nepeiciešams miegs jeb atpūta.

Cik svarīgs ir miegs?

Daudzi uzskata, ka labāks miegs ir, tad, kad dzerts alkohols, taču tas ir maldīgs uzskats, jo patiesībā lietojot alkoholu, Jūs varbūt aizmigsiet daudz labāk, taču tas ir miega traucējums. Kā arī miega traucējumi rodās no tā, ja vēlu vakarā ēd vai arī ir kaut kādi trokšņi pie kuriem it kā Jūs pierodiet. Viens no traucējošajiem faktoriem varētu būt krākšana miegā, tas var traucēt Jums pašiem kā arī citiem Jums apkārtējiem cilvēkiem.

Vai kāds ir novērojis to, ka kādreiz notiek tāda lieta kā runāšana miegā? Protams, pats sev tādu lietu nepamanīs, taču, ja apkārtējie runā miegā, tas liecina par to, ka cilvēkam ir miega paralīze, kā rezultātā viņš redzot sapni vai murgu iejūtās tajā pasaulē kā realitātē, tādos gadījumos notiek arī svīšana miegā. Un šāds miegs noteikti ir ar traucējumiem un pamostoties noteikti cilvēks nejutīsies izgulējies uz visiem 100%.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru