trešdiena, 2010. gada 17. marts

Martyrs-Мученики 2008

Filmā Martyrs ir stāsts par spīdzināšanu. Vienai meitenei, kad tā vēl bija maza, izdevās aizbēgt no tās vietas, kur tika turēta un spīdzināta. Taču bez viņas tur bija vēl viena sieviete. Kad meitene bija aizbēgusi, visi viņu uzskatījis par jukušu, jo viņai rādijās. Un rādijās tieši tā sieviete, kuru viņa tur atstāja un nepalīdzēja. Sieviete jeb rēgs pieprasīja atriebību.Meitene grieza sev vēnas, taču teica, ka to dara kāds cits, respektīvi, viņa teica, ka viņai uzbrūk. Pēc piecpatsmit gadiem, viņa ieraudzīja avīzē fotogrāfiju ar to cilvēku sejām, kas viņu bija spīdzinājuši. Viņa ieradās pie viņiem mājā un nogalināja visu ģimeni, jo tas rēgs tā esot viņai licis. Taču patiesībā tas rēgs bija tikai viņas galvā. Patiesībā viņa gribēja atriebties par sāpēm, ko viņai nācās pārdzīvot. Kad visa ģimene bija nogalināta. Tas rēgs, kas bija tikai viņas galvā, grieza viņai vēnas, dauzīja galvu pret sienu, izleca cauri stikliem un beigu beigās pārgrieza rīkli. Respektīvi to ko darīja iedomātais rēgs, to darīja viņa pati. Viņas draudzene arī bija tajā mājā un centās viņai palīdzēt tacu neizdevās. Un viņa līdz pēdējam brīdim tā īsti neticēja par to rēgu un par to, kas īsti ar viņu bija noticis pirms vairākiem gadiem. Taču tajā mājā kurā viņa atradās (tās ģimenes mājā, kura tika nogalināta), viņa izdzirdēja skaņu, kas nāk no apakšas. Atrada durvis, kas ved uz leju, un tur viņa atrada sievieti, kas tikusi spīdzināta. Viņa vēl bija dzīva. Tai sievietei centās palīdzēt. Viņai pie galvas bija pieskavota dzelzs maska. Raujot ārā no galvas skavas, asinis gāzās konkrēti. Beidzot viņa saprata, ka tai draudzenei ir bijusi taisnība, par visu, kas ar viņu noticis. Taču bija jau par vēlu, jo ieradās tajā mājā galvenie, kas to pasākumu kontrolēja. To atbrīvoto sievieti nošāva. Un to sievieti, kas gribēja viņu izglābt, noveda lejā uz pagrabu, piesēja ar dzelzs ķēdēm. Viņu baroja tikai tik daudz, lai tā nenomirtu. Baroja ar pretīgu pārtiku, ja neēda, tad sita. Tualete, bija zem krēsla uz kura viņa sēdēja, krēslā bija caurums. Ar katru dienu viņa novārga, jo tika barota tikai tā, lai izdzīvotu. Katru dienu viņu sita. Pēc ilgāka, laika visa seja bija tik zili nodauzīta, ka viņu vairs pazīt nevarēja. Mati arī bija nogriesti. Kad bija pienācis īstais brīdis, viņa tika aizvesta uz operācijas zāli, kur viņai tika novilkta āda. Viņa joprojām bija dzīva, un visiem bija liels pārsteigums. Viņu pazīt vairs nevarēja.



Tā visa jēga bija, lai varētu uzzināt, ko viņa redz pirms nāves. Jo pēc zinātniskiem pētījumiem, tā kā viņi rīkojās, varēja panākt, ka cilvēks ir miris, bet tai pašā laikā dzīvs, un viņš uzzin, kas notiek pēc nāves. To visu, varēja izturēt tikai stiprs cilvēks. Filma nav šausmene, bet gan vairāk drāma.


Martyrs filmas kadri:

Nācās izņemt, pārak vardarbīgi.

Filma Martyrs ir diezgan psiholoģiska. Bet tai pašā laikā arī diezgan reāla. Reāla tādā ziņā, ka tiek atspoguļoti reāli notikumi. Tās, kā tas viss tiek parādīts, tas ir cits stāsts. Piemēram, šaubos vai cilvēks, varētu izdzīvot, ja viņam būtu pie galvas piekniedēta ar lielajām kniedēm dzelzs maska. Kā arī pēdējie, kadri, kur meitenei novelk jeb nogriež ādu, un viņa joprojām ir dzīva, arī neliekās pārāk reāli. Bet vispārīgi filma, ir diezgan laba.
Filmas Martyrs - Мученики video ieskats - Izņemts, pārāk vardarbīgs


Ja esi redzējis šo filmu, tad nokomentē, vai filma patika vai nē. Un kas tieši patika vai arī, kas nepatika.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru