sestdiena, 2010. gada 13. marts

Datoru tīkli

Komanda ping, ļauj noteikt pakešu nosūtīšanas-saņemšanas aizkaves, datu pāraides ātrumu.

Ar komandu tracert tiek attēlots maršruts līdz serverim ar piekļūšanas laikiem. Tajās vietās, kur pie ip adresēm ir kaut, kas rakstīts, tie ir domēni. Lai maršruta analīze tiktu veikta neattēlojot domēnus, tad jālieto parametrs
–d. Ar komandu ipconfig nosaka tīkla adaptera parametrus, DHCP un DNS uzstādījumu izmaiņas.

Host name ir vārds, kas identificē konkrētā datora domēnu apakšdomēnā.
DNS Suffix Search List norāda sarakstu ar tām adresēm, kurām ir viena ip adrese. Tiek parādīti trīs tīkla apdapteru parametri. Vmnet8, Vmnet1 un lokālajam tīklam.

Phisical Address ir MAC adrese jeb tīkla kartes adrese. IP Adress ir iekšējā adrese. Subnet Mask norāda apakštīkla masku, kas saistīta ar tīkla galamērķi. Bits apakštīkla maskā ir 0. Default Gateway ir tieši sasniedzama IP adrese, kas pieškirta maršrutētajam.

Metrikai ar mazāko skaitli ir lielāka prioritāte nekā metrikai ar lielāku skaitli.

Network Destination norāda maršruta tīkla galamērķa IP adresi. IP adrese 0.0.0.0 ir noklusējuma adrese. IP adrese 10.1.1.0 un 127.0.0.0 ir tiešās IP adreses. IP adreses, kas sākās ar 192 norāda, ka tā ir IP adrese, kas iet caur maršrutētāju. IP adreses, kas sākās ar 255 ir apakštīkla maskas adreses Apakštīkla maska nosaka cik hostdatoru atvēlēti tīkla adresei. Netmask ir apakštīkla maska. Getaway ir tieši sasniedzamā IP adrese. Interface raida paketi tīklā ar konkrēto IP adresi.

Ar komandu arp –a tiek pierakstīta fizikalā adrese un tips tiek piešķirts kā dinamisks. Tas nozimē, ka šī fizikālā adrese saglabāsies tikai kādu noteiktu laiku.

Atverot mājaslapu http://www.db.ripe.net/whois un ievadot, IP adresi, var saņemt informāciju par domēnu. Var uzzināt, kam pieder šis domēns, kas nodrošina interneta pieslēgumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru