piektdiena, 2010. gada 19. februāris

Kasetes adapteris un tā uzlabošana

kasetes adapteris Ja mašīnā nav tada ekstra kā mp3 atskaņotājs, taču gribās klausīties mp3, tad ir iespējams risinājums. Ar kasetes adapteri var atrisināt šo problēmu. Šis kasetes adapteris izskatās tāpat kā parasta audio kasete, atšķirība ir tikai klāt esošais audio vads 3.5mm. Kaseti ievietojot atskaņotajā un galā pievienojot mp3 atskaņotāju var klausīties mp3 atskaņotajā esošo mūziku. Šādas kasetes uzbūve ir pavisam elementāra. Ir vajadzīgs parasts austiņu vads 3.5 mm. Magnēts ar plāksnīti, kurai pielodēti 3.5 mm vada gali. tas arī ir viss. Pērkot veikalā, šim adapterim nāk līdzi nevajadzīgas lietas. Kā jau normalai kasetei, lai lentu varētu tīt uz priekšu ir nepieciešami motorini, tad nu šim kasetes adapterim arī iekšā ir šādi motoriņi. Taču šie motoriņi rada nepatīkamu troksni, ja klusām klausās mūziku un tas ir ļoti kaitinoši. Tadēļ čēros klāt un centos atrisināt šo problēmu. Atskrūvēju pāris skrūvītes, un izņēmu ārā visu, kas pēc maniem uzskatiem pilnībā nav vajadzīgs.

Lūk šādi izskatās kasetes adapteris no iekšpuses un iztīrīts no nevajadzīgiem krāmiem.

audio kasetes adapters Kā jau bildē redzams, loti primitīva un vienkārša uzbūve. Patiesibā mājas apstākļos viegli realizējams. Nākošā bildē ir redzamas visas kasetes adaptera nevajadzīgās detaļas, kuras nonāca izgāstuvē.

Kasetes adapteris ir piebāsts ar motoriņiem, kas rada fona troksni, klausoties mūziku. Atkal kārtējie krāmi salikti, lai vairāk noplēstu naudu par preci.
adapteris kasetes Veikalā kasetes adapteris maksā sākot no 4 Ls līdz 10 Ls. Kā arī katrs var izmēģināt savu talantu un radīt pats savu kasetes adapteri. Kā jau minēju, tad kasetes adapteris, nesastāv no nekādām ekstra detaļā. Respektīvi vajadzīgs kasetes korpuss, magnēts no jebkuras kasetes un 3.5 mm audio vads. Būtu vēlams iegadāties tādu kasetes korpusu, kuram ir skrūves pretējā gadījumā nāksies padarboties ar moment līmi. Jo kasetes korpusu nāksies brutalā veidā atdalīt ar nazi.
Ja kādam interesē, tad attēlā redzamo kasetes adapteri var dabūt par 2 Ls, pašam vairs nav nepieciešams.

Iegādājos fm transmiteri no ebay par diviem dolāriem, teikšu, ka mnata baigi labā.

3 komentāri:

  1. super... es tikko skatiijos, vai manam magjim var ielodeet aux, tad skatiijos, cik maksaa citas magnetolas, bet atradu tavu rakstu. ideaals risinaajums, paldies :D

    AtbildētDzēst
  2. dalja magju tak metiis kaseti aaraa, ja nebuus zobrati un pretestiiba...

    AtbildētDzēst
  3. Manuprāt tieši ir pretēj effekts. Tad kad lenta beidzās, zobrati nobloķējas kā rezultātā play poga parasti izlec ārā, taču tā kā nav zobratu nekas nebloķējās un rezultātā ir ilgi spēlējošā kasete. Esmu mēģinājis šo kasetes adapteri uz vairākiem maģiem un nav bijušas problēmas.

    AtbildētDzēst