sestdiena, 2010. gada 13. februāris

Drāmas ir labs filmu žandrs

Pēdējā laikā es skatos tikai viena veida filmu žandrus un tās ir drāmas. Šim filmu žandram ir kaut kas tāds, kas man piesaista. Es sāku meklēt informāciju internetā, kas tad īsti ir žandrs drāma.

Filmu žandrā drāma, filmas sižets tiek pielīdzināts patiesiem notikumiem no dzīves. Drāma iedalās vairākos apakš žandros - psiholoģiskā drāma, romantiskā drāma, liriskā drāma, pilsoniskā drama, u.c.

Mani pašu interesē tieši psiholoģiskās drāmas, tās man liekās viss reālāk attēlo patiesos notikumus no dzīves. Ļoti maz pārspīlētas filmas. Varbūt tieši tādēļ, žandrs fantastika man nepārak patīk, jo nevaru ciest tos nereālos specifektus un mākslīgumu.

Kad noskaties kādu psiholoģisko drāmu, tad parasti filmas beigās ir par ko padomāt. Šīs psiholoģiskās drāmas ir pielīdzinātas dažādiem notikumiem no dzīves. Šajā drāmu žandrā, parasti ir negatīvas lietas un lielākoties kāds iet bojā. Šīs drāmas tiek attēlotas no dažādiem skatu punktiem, gan no pozitīvo cilvēku skata punkta, gan no negatīvo cilvēku skata punkta. Ir filmas, kurās šie skatu punkti tiek attēloti vienā filmā, taču pārsvarā tie nav attēloti kopā.

Ja kādam interesē šis filmu žandrs, tad iesaku apmeklēt sadaļu filmas. Šajā sadaļā pārsvarā varēsiet atrast iepriekš aprakstītā žanra filmas (psiholoģiskās drāmas). Filmām klāt nav pierakstīts, kas tā pa žanra filmu, taču domāju, ka pēc filmas apraksta Jūs sapratīsiet, ka tā ir psiholoģiskā drāma. Sarakstā jau ir iekļautas vairāk kā 83 drāmas ar izņēmumiem, kur dažas ir komēdijas.


Šeit ir pieejamas drāmas, kuras iesaku noskatīties

Pie labākajiem drāmu seriāliem es varu minēt the o.c un skins. The o.c jau laikam ir klasika un šo seriālu zin ļoti daudzi. Skins drošvien nebūs dzirdēts, taču arī ir pietiekami interesants, kur galvenā tēma ir problēmas, alkohols, narkotikas, ballīte, sekss. Drāmas ir labs filmu žanrs, jo patīk filmas reālistiskums un nesamākslotība. Vēl labas drāmas ir remember me, kidulthood, green street hooligans un, protams, daudzas citas, kuras variet atrast sadaļā filmas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru