ceturtdiena, 2010. gada 28. janvāris

Paaugstināju siltumu dzīvoklī par dažiem grādiem

Šodien staigāju pa dzīvokli un secināju, ka vienā izstabā radiatori silda vairāk nekā otrā izstabā. Šogad ziemā bija augstāk nekā citus gadus, tādēļ bija vēlme paaugstināt dzīvokļa temperatūru. Tā nu es sāku pētīt, kas tad īsti ir par lietu. Pamanīju, ka vienā izstabā starp metāla plāksnītēm skatoties ir spraugas, taču otrā izstabā praktiski šīs spraugas starp radiatora metāla plāksnītēm nebija.
Iet runa tieši par padomju mājas standarta radiatoriem.

Nav jau nekāds brīnums, ka tas radiators bija burtiski aizaudzis un nebija nekāda gaisa plūsma starp plāksnītēm. Un tas viss tikai tādēļ, ka kaķis bija iemīlējis radiatoru un viņam tur patika parasti gulēt. Tā nu es iztīrīju katras plāksnītes spraugas, un skats bija tieši tāds pats kā otrā izstabā. Tagad varēja redzēt starp plāksnītēm esošās spraugas. Siltuma pieaugums no radiatora bija uzreiz manāms. Pieliekot roku virs radiatora bija sajūtama siltuma plūsma. Pirms tam šo siltuma plūsmu varēja sajust tikai pieliekot roku gandrīz pie paša radiatora.

Protams lielāku siltumu varētu iegūt, ja nomainītu vecos padomju māju radiatorus pret jauniem radiatoriem, taču tādi darbi laikam jāveic vasarā, jo sanāk lētāk. Ziemā, mainot radiatorus, tas process ir ilgāks un dārgāks, jo jāatslēdz karstais ūdens un utt.

Lasiet vēl par radiatoriem:
Radiatori vai imitācija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru