trešdiena, 2010. gada 6. janvāris

Esi labāk redzams google meklētajā

Ir lietas, kas googlei patīk un ir lietas, kas googlei nepatīk. Šajā rakstā būs aprakstītas, tās lietas, kas googlei patīk. Pielietojot visu zemāk aprakstīto mājaslapas veidošanā ir iespēja būt redzamākam googles meklētājā. Manuprāt, google meklētājs ir viens no lielākajiem meklētājiem.

Anchor text:

Šis teksts ir redzams linka vietā. Ir vērtīgāk linku nosauktu izmantojot atslēgas vārdus, nekā, piemēram, rakstīt Spied šeit vai Lasi te. Tadā veidā var panākt, ka google atslēgas vārdu novertēs nedaudz augstāk, kā rezultātā google meklētājā Jūsu mājaslapa var atrasties augstākā vietā.

Meta keywords:

Meta keywords ir atslēgas vārdi, ar kuriem googlē meklē Jūsu mājaslapu. Tādēļ, veidojot mājaslapu ir jāpiedomā, kādus ātslēgas vārdus lietosiet.

Domēna vārds:

Domēnam ir liela nozīme, ja tas atbilst atslēgas vārdiem. Tādā veidā var panākt labu effektu.

Title:

Title jeb virsraksts ir mājaslapas virsraksts, kuram vajadzētu būt atbilstošam izvēletajiem atslēgas vārdiem un mājaslapas satura. Patiesībā title ir pietiekoši svarīgs, lai to neņemtu vērā.

ALT text attēliem:

ALT text ir nosaukums attēlam, kad uz tā novieto kursoru, šis teksts attēlam parādās. Arī šis ir pietiekoši vērtīgs mājaslapas elements. Patiesībā bildei nav nekādas vērtības bez šī ALT teksta.
Google meklētājā var meklēt arī bildes, tādēļ svarīgi ir norādīt to nosaukumus atbilstoši lapas saturam. Šeit jau iet runa par faila nosaukumu, nevis ALT tekstu attēlam.

Google page rank:

Arī šis faktors google page rank ir svarīgs, lai Jūsu mājaslapa būtu vieglāk atrodama google meklētājā. Viens no veidiem, kā iegūt augstāku google page rank, ir jaievieto linki citās mājaslapās ar augstākiem google page rank. Taču nav vērts spamot, jo googlei tas visticamāk, ka nepatīk. Pietiks, ja ievietosiet savas mājaslapas linku, kādā no lidzīgām mājaslapām, kurai ir augsts google page rank.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru